Iata DE CE iPhone 5G va fi MAI SCUMP decat iPhone 11 si CU CAT

iPhone 5G va fi mai scump decat iPhone 11 in momentul in care va fi lansat de catre compania Apple, iata cat de mare urmeaza sa fie diferenta intre ele.

iPhone 5G scump iphone 11

iPhone 5G, sau iPhone 12, ar urma sa aduca pentru clientii din intreaga lume ceva ce mai toti asteapta de foarte multa vreme, insa din pacate lansarea vine si cu o veste proasta pentru cei care sunt interesati de el. Conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, se pare ca iPhone 5G va avea costuri mai mari pentru componentele care urmeaza sa fie integrate in el, ceea ce nu e tocmai neobisnuit, si vazut la tele telefoane similare.

iPhone 5G ar urma sa aiba o placa de baza mai mare, si cu cel putin 10% mai scumpa decat cea actuala, dimensiunile mai mari fiind necesare pentru disiparea caldurii generate de catre folosirea unui modem 5G. Pe de alta parte, noile antene pe care Apple vrea sa le integreze in iPhone 5G pentru a oferi suport pentru aceasta tehnologie urmeaza deasemenea sa aiba un cost cu aproximativ 35% mai mare decat cel al actualelor componente.

Iata DE CE iPhone 5G va fi MAI SCUMP decat iPhone 11 si CU CAT

iPhone 5G va avea deasemenea si un chip A14 cu dimensiuni mai mari decat cel A13, iar aici vorbim deasemenea despre o crestere a costurilor, desi ea nu a fost deocamdata estimata de catre analisti. Nu trebuie uitat faptul ca si ecranul OLED pentru iPhone 5G ar urma sa creasca in ambele modele din serie, cu cel putin 0.2/0.3 inch, in functie de versiune, carcasa  va fi cu 50%/60% mai scumpa, si desigur ca vor fi alte costuri.

iPhone 5G ar putea fi cu pana la 400 de dolari mai scump decat modelul standard, sau poate chiar mai mult, asa cum se intampla in momentul de fata in cazul altor modele de telefoane Android. Daca n-ar fi vorba de Apple, as spune ca ne-am putea astepta la diferente de pret similare cu cele vizibile la telefoanele Android cu 5G, insa fiind vorba despre Apple, as putea crede ca iPhone 5G ar putea fi si cu 500/600 de dolari mai scump decat modelele standard.

iPhone 5G este un vis la care foarte multi fani ai companiei Apple viseaza de ceva vreme, dar e foarte posibil ca multi sa ramana extrem de dezamagiti de ceea ce vor primi.