Samsung: DECIZIE RADICALA cu IMPACT MARE pentru Telefoane

Samsung a luat o decizie radicala cu impact foarte mare pentru telefoanele din intreaga lume, iata cum vor fi afectati clientii care vor dori sa le cumpere.

Samsung DECIZIE RADICALA IMPACT Telefoane

Samsung a anunta o decizie radicala pentru viitoarele sale modele de telefoane, compania coreeana ajungand intr-un punct in care nu prea mai avea de ales pentru a putea ramane competitiva. Mai exact, cei de la Samsung au luat decizia de a renunta la divizia care producea tehnologii folosite in procesoarele din telefoanele sale, mai exact, unele dintre nucleele utilizate in chip-urile Exynos, implementate in cam toate modelele coreenilor.

Samsung a anuntat guvernul american in legatura cu decizia sa de a concedia 290 de ingineri care lucreaza la o fabrica din Texas pentru dezvoltarea unor parti ale procesoarelor folosite in telefoanele companiei. Aceasta decizie nu vine tocmai ca o foarte mare surpriza, iar asta pentru ca acum cateva saptamani s-a zvonit ceva similar in legatura cu intentiile Samsung, si iata ca intr-un final totul este 100% adevarat, din pacate pentru companie.

Samsung: DECIZIE RADICALA cu IMPACT MARE pentru Telefoane

Samsung ia totusi o decizie foarte buna pentru clientii din intreaga lume, iar asta deoarece telefoanele vor avea parte de performante mult mai bune pentru ca acum vor fi folosite doar tehnologiile ARM in dispozitive. Practic, Samsung va folosi aceeasi arhitectura pentru procesoarele sale precum Qualcomm, deci in mod teoretic ar trebui sa poata egala performantele pe care le ofera americanii pentru chip-urile lor, acum coreenii fiind cu mult in urma.

“Într-o evoluție destul de dezamăgitoare a evenimentelor, brațul principal al companiei Samsung al procesorului se oprește. Unitatea de cercetare și dezvoltare care a găzduit aproximativ 290 de angajați va înceta să lucreze la viitoare proiecte, potrivit unei scrisori WARN depuse la Texas Workforce Commission.”

Samsung va concedia inginerii sai in decembrie, deci planurile sale nu se aplica petru chip-ul Exynos 990 care va fi folosit si in Samsung GALAXY S11, ci pentru viitoarele modele de telefoane din 2021, si nu numai. Este o veste proasta pentru clientii care vor cumpara telefoanele de anul viitor si nu vor avea parte de performantele foarte bune pe care le ofera Qualcomm pentru toata lumea, iar asta deoarece noul Exynos 990 va fi folosit in peste 90% dintre unitatile vandute la nivel global.

Samsung a ramas in urma Apple, Qualcomm, Huawei in ceea ce priveste producerea de procesoare pentru telefoane mobile, iar alta solutie logica in afara acesteia nu prea exista pentru producator.