Telekom a PIERDUT SUTE de MII de Clienti Inainte de Vanzarea la RCS & RDS

Telekom a pierdut sute de mii de clienti din divizia de telefonie mobila in ultimul an, inainte de a fi vanduta catre RCS & RDS, iata ce se intampla.

telekom pierdut sute mii clienti rcs & rds

Telekom a pierdut cateva sute de mii de clienti in divizia de telefonie mobila inainte de a-si vinde divizia de servicii fixe catre cei de la RCS & RDS, mergand pe acelasi trend negativ pornit acum cativa ani. Cei de la Telekom au ajuns la final de septembrie 2019 sa aiba 4.2 milioane de clienti pentru servicii de telefonie mobila in Romania, cu 400.000 mai putini decat cifra inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, diferenta fiind uriasa.

Telekom sustine ca diferenta se datoreaza in principal corectiilor facute pe final de an 2018, adica dezactivarea multor cartele preplatite, ceea ce totusi sugereaza faptul ca in trecut cifrele raportate n-au fost reale. Luand acestea in considerare, Telekom se apropie foarte mult de Digi Mobil in ceea ce priveste numarul de clienti din Romania, iar asta in conditiile in care RCS & RDS negociaza cumpararea diviziei mobile a grupului german.

Telekom a PIERDUT SUTE de MII de Clienti Inainte de Vanzarea la RCS & RDS

Telekom ar vrea sa vanda catre RCS & RDS toata divizia mobila, insa Digi vrea doar partea de infrastructura, probabil si pentru ca nu poate sti sigur cam cati clienti reali mai are operatorul detinut de grupul german. E posibil ca aceasta necunoscuta sa fie unul dintre motivele din cauza carora RCS & RDS evita sa mearga mai departe in negocierile cu Telekom in conditiile in care germanii ar dori sa scape de divizia pe care o au in Romania.

Telekom avea la un moment dat peste 6 milioane de clienti de servicii mobile in Romania, insa acea cifra sa scazut extrem de mult in ultimii ani, iar mai tot timpul s-a spus ca dezactivarea cartelelor e de vina. In realitate, cei de la RCS & RDS au reusit sa fure foarte multi clienti prin portare, serviciile oferite de catre cei doi operatori fiind extrem de similare, dar la preturi destul de diferite, ceea ce pe multi i-a nemultumit.

Telekom va continua, cel mai probabil, sa piarda clienti din divizia de telefonie mobila, iar in acest moment mai nimeni nu stie unde s-ar putea opri “hemoragia” care afecteaza operatorul de telecomunicatii.