Apple are PIERDERI MARI din cauza iPhone-urilor CONTRAFACUTE

Apple are PIERDERI MARI din cauza iPhone-urilor CONTRAFACUTE

Apple inregistreaza pierderi surprinzator de mari din cauza telefoanelor iPhone contrafacute, conform autoritatilor din SUA, care au pus capat recent celei mai mari fraude de acest gen de pana acum. procurorii din California au anuntat ieri ca nu mai putin de 14 persoane au fost puse sub acuzare pentru ca importau telefoane iPhone si tablete iPad contrafacute.

Toate veneau din China si erau duse in Apple Store-uri unde se raportau diverse probleme de functionare pentru ca acestea sa fie inlocuite gratuit. Angajatii celor de la Apple acceptau dispozitivele pentru inlocuire, cele noi fiind trimise inapoi catre China, si cam 10.000 de terminale au fost schimbate prin aceasta metoda.

Apple ar fi pierdut nu mai putin de 6.1 milioane de dolari din cauza acestui sistem de fraudare desfasurat de cele 14 persoane in SUA, suma fiind ruiasa. Trei chinezi cu cetatenie americana au gandit schema de fraudare a companiei Apple, ei fiind arestati de catre FBI si vor fi cel mai probabil condamnati anul viitor.

“Deși o sumă semnificativă de bani în orice circumstanță, urmărirea este mai mult decât pierderi monetare. Fabricarea de mărfuri contrafăcute – și utilizarea lor pentru a defrauda companiile americane – încearcă să submineze în mod fundamental piața și dăunează persoanelor nevinovate ale căror identități au fost furate în sprijinul acestor activități. Procuratura Statelor Unite se angajează pe deplin să aducă în justiție pe cei care încearcă să dăuneze piețelor și consumatorilor americani prin vânzarea de produse false. “

Impresionanta in toata aceasta situatie este suma uriasa pe care cei de la Apple o pierd din cauza terminalelor contrafacute, 6.1 milioane de dolari fiind cea mai mare paguba de pana cum. In ciuda faptului ca pierderea este mare, cel mai probabil vor mai exista situatii de acest gen, si mai mult ca sigur vom mai auzi de felul in care fac chinezii bani.