Android: PROBLEMELE GRAVE din Telefoanele Producatorilor MARI

Android are probleme foarte grave in telefoanele producatorilor mari, iata cate dintre companiile foarte cunoscute au telefoane ce pun utilizatorii in pericol.

Android PROBLEMELE GRAVE Telefoane

Android este un sistem de operare folosit de catre foarte multi oameni la nivel global, insa din pacate se pare ca exista probleme foarte serioase cu aplicatiile care vin preinstalate inclusiv in telefoanele de la producatorii mari. Mai exact, v-am vorbit zilele trecute despre un studiu care spunea ca vasta majoritate a telefoanelor ieftine care au sistem de operare Android preinstalat vin si cu foarte multe aplicatii care sunt vulnerabile in fata malware-ului.

Android este folosit de mii de producatori din intreaga lume, insa un studiu recent ne arata ca inclusiv marii producatori au telefoane ce vin cu aplicatii preinstalate care sunt vulnerabile si pot fi infectate cu malware foarte periculos. Printre producatorii afectat se numara Allview, Asus, Samsung, Sony, Xiaomi, toti acestia avand numeroase modele de telefoane mobile ieftine, care vin cu multe aplicatii preinstalate, pana la 400 in unele cazuri.

Telefoanele ieftine cu Android de la marii producatori au probleme serioase

Asus ZenFone, Samsung A3, A5, A7, A8+, J3, J4, J5, J6, J7, S7, S7 Edge, Sony Xperia Touch, Xiaomi Redmi 5, Redmi 6 Pro si Mi Note 6 sunt doar cateva dintre telefoanele cu Android care au probleme serioase de functionare. Vorbim despre multe modele care sunt vandute in intreaga lume, care vin cu Android preinstalat, in general in versiuni destul de noi, dar din pacate se pare ca ele nu sunt chiar atat de sigure precum cred clientii.

“Cercetările care s-au concentrat pe software preinstalat pe un total de 29 de furnizori de smartphone Android, inclusiv Asus, Samsung, Sony și Xiaomi, sunt de îngrijorare deosebită, deoarece, potrivit Kryptowire, vulnerabilitățile sunt atât de greu de înlăturat.”

Telefoanele ieftine cu Android vin in general cu probleme de securitate pentru ca sunt atat de ieftine si aduc profit atat de mic incat producatorii nu-si prea bat capul sa le securizeze suficient de bine pentru clienti. Totusi, daca ele n-ar avea atat de multe aplicatii inutile preinstalate, multe ale producatorilor, care nu sunt actualizate suficient de des, telefoanele ar fi mult mai sigure, pentru ca Android fara bloatware ofera mai multa siguranta decat ati crede.

Android are foarte multe probleme de securitate, insa multe dintre ele vin de la producatorii de telefoane care fie nu stiu cum sa ofere terminale sigure, fie nu vor sa o faca deoarece le-ar creste prea mult costurile de productie.