Android: ALERTA de la HOMELAND Security privind Telefoanele

Android este in centrul unei alerte venita de la Homeland Security, iata ce problema grava pentru telefoane a fost descoperita si pune sute de milioane de oameni in pericol.

Android ALERTA HOMELAND Security Telefoanele

Android este, din pacate, o drama fara sfarsit, iar asta deoarece o noua problema grava a fost confirmata pentru telefoanele care ruleaza acest sistem de operare, iar din pacate ea afecteaza sute de milioane de oameni. O companie specializata in securitate informatica a anuntat iar ceea ce foarte multa lume stie de ceva vreme, mai exact ca telefoanele Android ieftine de la producatori nu foarte cunoscuti sunt pline de malware.

Android a avut nivelul de securitate in telefoanele ieftine testat de catre o companie care a avut proiectul finantat de catre Homeland Security, celebra agentie americana care se ocupa de siguranta nationala a tarii. Raportul facut de catre compania americana Kryptowire in urma analizei pentru versiunile Android instalate in telefoanele ieftine da de inteles ca 140 de buguri ale sistemului de operare pot fi exploatate in scopuri malitioase.

Android: ALERTA de la HOMELAND Security privind Telefoanele

Android vine cu diverse aplicatii preinstalate in telefoanele ieftine, iar 146 dintre cele descoperite in telefoanele testate pot asculta convorbirile oamenilor, le pot trimite locatia catre producator, si chiar mai multe. Aplicatiile pot modifica si permisiunile pe care le are detinatorul telefonului in sistemul de operare Android, totul in timp ce diverse date sunt transmise catre producator fara ca utilizatorul sa stie ce se intampla.

“Google poate cere o analiză mai detaliată a codului și responsabilitatea furnizorului pentru produsele software care intră în ecosistemele Android. Legislatorii și factorii de decizie ar trebui să solicite companiilor răspunderea pentru că pun în pericol securitatea și informațiile personale ale utilizatorilor finali.”

Android este instalat pe telefoane de la mii de producatori, dar americanii au testat telefoane de la 29 de producatori, de la Cubot, Dogee si pana la Sony, iar in fiecare telefon s-au gansit intre 100 si 400 de aplicatii preinstalate. Compania care a descoperit problema sustine ca Google ar trebui sa aiba mai multa grija in ceea ce priveste modul in care Android este livrat de catre aceste companii catre utilizatori chiar si in telefoanele ieftine.

Android poate fi livrat cu orice de aceste companii, unele dintre ele nefiind verificate de catre Google pana la final, iar din moment ce pana si Sony are probleme, e destul de clar ca situatia este foarte grava.