Politia Romana DISPARE, Iata ce ii va Lua Locul in Viitorul Apropiat

Politia Romana ar urma sa dispara din Romania, iata ce declaratie a fost facuta de catre Marcel Vela, noul ministru al MAI in cursul unei intalniri cu sindicatele din politie.

Politia Romana redenumita politia nationala

Politia Romana urmeaza sa dispara, cel putin cu denumirea, iar asta deoarece noul ministru al MAI vrea sa redenumeasca institutia menita sa protejeze cetatenii, urmand, parca, modelul francez, din acest punct de vedere. Mai exact, Politia Romana ar putea fi redenumita in Politia Nationala de catre cei de la MAI, iar asta pentru ca problema cea mai mare pe care o are acum institutia e de imagine, nu cu dotarile, coruptia, si multe, multe altele.

Politia Romana se cam confunda cu Politia Locala, cel putin ministrului Marcel Vela, astfel ca el vrea sa se foloseasca denumirea Politia Nationala pentru institutie, desi asta nu va aduce nicio schimbare practica, doar cheltuieli de rebranding. Politia Romana ar avea nevoie de investitii pentru a i se rezolva foarte multe probleme pe care le are institutia, insa in schimb banii vor fi cheltuiti pentru a o redenumi in Politia Nationala, daca decizia va fi adoptata.

Politia Romana ar putea fi redenumita in Politia Nationala

Politia Romana are deocamdata toata aceasta redenumire prezentata doar la nivel declarativ, iar asta pentru ca noul ministru nu a luat inca o decizie definitiva, si oricum nici nu va fi in totalitate a sa. Primul-ministru Ludovic Orban va trebui mai mult ca sigur sa semneze decretul de redenumire al Politiei Romane in Politia Nationala, iar asta pentru ca e vorba despre un proces foarte complex si costisitor, deci si unul probabil indelungat.

„Vreau rebranduirea Poliţiei Naţionale, care acum se numeşte Poliţia Română. Doresc s-o numim Poliţie Naţională, pentru a nu mai intra, pe acelaşi palier, în competiţie sau conflict cu Poliţia Locală. Tot respectul faţă de Poliţia Locală, am fost primar 12 ani, am construit poliţie locală în sensul că i-am găsit gardieni publici, după aceea poliţie comunitară şi poliţie locală – băieţi destoinici. Cred că trebuie să clarificăm o delimitare clară între Poliţia Locală şi Poliţia Română, s-o numim Poliţie Naţională. Asta ţine de rebranduire.”

Politia Romana transformata in Politia Nationala nu va fi mai buna decat este acum, nu va vana mai putini soferi cu telefoane in mana, sau fara centura, nu va rezolva mai multe, cazuri, dar ar putea avea o denumire complet noua. Este adevarat ca multa lume confunda agentii de la Politia Romana cu cei de la Politia Locala, dar asta pentru ca sunt imbracati la fel, in proportie de 90%, desi au atributii cu mult diferite, insa perceptia vizuala conteaza mai mult.

Politia Romana nu se va transforma foarte curand in Politia Nationala pentru ca Guvernul Romaniei mai are alte probleme serioase asupra carora trebuie sa se aplece in momentul de fata, deci lucrurile vor fi analizate indelunga.

3 COMENTARII

  1. Sa le dea proba fizica obligatorie periodica si liber la tragere fara repercursiuni din partea legii , dotari si sporuri xy . Toata lumea e multumita .

  2. in militia locala sunt toti analfabetii si prostii fara 12 clase facute pe bune sau cu diploma de bac luata pe bune. chiar daca au asa ceva, majoritatea le au luat prin alte mijloace, pile, cunostiinte, relatii, doar pt ca EI POT, iar NOI NU. orice nume ar da acestei institutii, pana NU scapa de 99% din ei pt ca sunt corupti si bagati de partid, ii avem de pomana pe niste salarii si cu niste pensii de nici macar nu le poti pronunta. noi prostimea trebuie sa muncim toata viata, pt ca analfabetii astia corupti din militia romana, militia locala si jandarmerie, sa traiasca bine si sa ne omoare la ordinul clasei politice.