Planeta Marte: NASA si ESA Anunta un Proiect INCREDIBIL pentru Omenire

Planeta Marte NASA ESA Anunta Proiect INCREDIBIL pentru Omenire

Planeta Marte are anuntat un proiect incredibil de important pentru intreaga omenire, cei de la NASA si ESA colaborand pentru a duce la bun sfarsit intreaga initiativa menita sa contribuie substantial la descoperirea secretelor planetei rosii. Conform planului anuntat de catre NASA si ESA, cele doua agentii spatiale intentioneaza sa aduca roci de pe planeta Marte pentru a le analiza amanuntit pe Pamant, iar planul este unul extrem de indraznet.

Planeta Marte se afla la o distanta foarte mare de Pamant, o calatorie de cateva luni fiind necesara pentru ca o nava sa ajunga acolo, insa problema si mai mare este readucerea sa pe Pamant impreuna cu probele adunate. Planul NASA si ESA este de a trimite un robot pe planeta Marte pentru a aduna diverse roci de pe suprafata, de a le lansa in spatiul cosmic, de unde vor fi colectate de catre o alta nava controlata de la distanta, si readuse pe Pamant.

NASA si ESA vor sa aduca pe Pamant primele roci de pe planeta Marte

Planeta Marte este foarte departe, si foarte greu de explorat, astfel ca planul pe care NASA si ESA l-au gandit este si foarte greu de pus in practica, dar vorbim despre principalele agentii de explorare spatiala din Europa si SUA. Cei de la NASA au aprobat o finantare de cateva miliarde de dolari pentru acest nou proiect care are menirea de a aduce pe Pamant roci de pe planeta Marte, dar fara suportul celor de la ESA, obiectivul va fi mult mai greu de atins, din pacate.

“Întoarcerea probei de pe Marte este o parte cheie a programului nostru de explorare viitoare și sper foarte mult că miniștrii științei europene îl vor sprijini. Cu toate acestea, ar trebui să fim clar că fiecare pas al misiunii va fi foarte provocator. Marte 2020 va colecta probe de sol, le va pune în tuburi mici de metal, apoi le va sigila. Cache-urile acestor tuburi vor fi apoi lăsate pe locurile desemnate de pe suprafața marțiană.”

Planeta Marte este vizata de catre NASA pentru primele transporturi de astronauti in cam 10 ani, deci pana atunci ei trebuie sa afle cat mai multe cu privire la ecosisteul care ii va intampina pe oamenii ce vor ajunge acolo. Aducerea de roci de pe planeta Marte pe Pamant pentru explorare este foarte importanta inainte de a trimite oamenii, iar asta pentru ca vorbim de o calatorie lunga, si de o sedere lunga pe care astronautii trebuie sa o faca acolo.

Planeta Marte este atat de departe incat sume uriase de bani trebuie investite pentru a ajunge acolo si a o explora, dar zilele acestea vom afla si daca ESA este dispusa sa investeasca in initiativa celor de la NASA.