Planeta Marte: ESA Dezvaluie Modulele pentru HIBERNARE (FOTO)

Planeta Marte are dezvaluite de catre ESA modulele care vor fi folosite de catre astronauti pentru hibernare in calatoria catre corpul ceresc indepartat.

planeta marte hibernare esa

Planeta Marte urmeaza sa aiba primii astronauti trimisi de catre NASA, poate chiar si in colaborare cu ESA, Agentia Spatiala Europeana, in urmatorul deceniu, iar astazi vedem cum ar putea arata modulele lor de hibernare. Vorbim despre o calatorie de cateva luni pentru a ajunge pe planeta Marte, iar pentru ca astronautii sa ajunga acolo fara sa consume toata mancarea, si fara sa ajunga foarte obositi, hibertarea va juca un rol foarte important in transport.

ESA a publicat doua imagini care arata pentru lumea intreaga viziunea sa cu privire la modulele de hibernare pentru astronautii care vor ajunge pe planeta Marte, sau pe alte planete care necesita un transport de lunga durata. Prima imagine ne prezinta modulele de hibertare in sine, astronautii urmand a fi plasati in acestea inainte de a pleca spre planeta Marte, acolo urmand a-si petrece cateva luni din viata inainte de a ajunge in apropierea planetei.

Planeta Marte are dezvaluite modulele de hibernare ale astronautilor

Planeta Marte modul hibernare
Modulele de hibernare in care vor sta astronautii trimisi catre planeta Marte.

Planeta Marte are in cea de-a doua imagine prezentat intregul modul al navei in care ar urma sa fie montate modulele pentru hibertare, iar cei de la ESA sustin ca navele in sine ar trebui sa fie mai mici pentru ca acest proces sa functioneze. Aproximativ sase astronauti ar putea sta intr-o nava care are si module de hibernare incluse, deci vorbim despre un numar redus de persoane care ar fi trimise catre planeta Marte intr-o singura misiune, ceea ce era de asteptat.

modul hibernare Planeta Marte
Structura navei in care vor fi amplasate modlele de hibernare.

Planeta Marte este depate si are o putere gravitationala diferita fata de cea a Pamantului, astfel ca astronautii ar urma sa aiba si 21 de zile de recuperare la dispozitie inainte de a ajunge efectiv in locatie. Asta inseamna ca atunci cand vor ateriza efectiv pe planeta Marte vor putea sa isi indeplineasca misiunea fara a fi afectati de cateva luni de somn constant, insa e nevoie de foarte multa pregatire pentru ca totul sa se desfasoare fara probleme.

ESA si NASA vor testa cu siguranta indelung tot acest proces de hibernare inainte de a putea trimite catre planeta Marte diverse echipe de astronauti, as ca ramane de vazut ce anume vor mai dezvalui pentru omenire.