LUPTA RCS & RDS, Orange pentru Compania Telekom si Toti Clientii

RCS & RDS si Orange au o lupta foarte dura de dus pentru compania Telekom Romania si toti clientii sai din tara, iata ce se intampla in momentul de fata.

LUPTA RCS & RDS Orange Telekom Clientii

RCS & RDS si Orange vor avea o lupta foarte dura de dus pentru a-si finaliza planurile pentru a cumpara Telekom impreuna cu vasta sa infrastructura din Romania, dar si clientii care beneficiaza de serviciile grupului din Romania. V-am spus in cateva randuri ca in lupta pentru cumpararea Telekom au intrat cativa miliardari care controleaza grupuri de investitii din Europa, iar RCS & RDS si Orange au in fata o problema foarte serioasa, pe care o pot depasi impreuna.

RCS & RDS negociaza de cateva luni bune pentru a cumpara infrastructura de servicii mobile a celor de la Telekom, insa vrea sa lase in urma cei, probabil, 4.6 milioane de clienti din Romania, neavand vreun interes sa-i preia acum. Orange are o lupta ceva mai usoara, deoarece a ajuns deja cu Telekom la o intelegere pentru a-i cumpara divizia de servicii fixe si clientii, insa fara cei de la RCS & RDS nu poate face nimic, pentru ca e nevoie de vanzarea intregii companii.

LUPTA RCS & RDS, Orange pentru Compania Telekom si Toti Clientii

RCS & RDS este cheia in tot acest proces, iar asta pentru ca problema principala este la acest operator, care refuza sa cumpere toata divizia fixa, lasand calea deschisa pentru investitorii straini sa preia toate activele. Desi lucrurile pareau destul de clare acum o saptamana, iar totul statea in aprobarea pe care Guvernul Romaniei va trebui sa o dea pentru ca Orange si RCS & RDS sa cumpere Telekom, in realitate lucrurile sunt mult mai complicate.

Orange nu poate singura sa preia Telekom, de fapt ar putea, dar nu va fi lasata, iar RCS & RDS probabil ca nu are fondurile necesare pentru a prelua si clientii grupului german, sau poate ca nu vrei sa-i preia pentru ca-i poate “fura” prin portare. Indiferent de ceea ce s-a intamplat pana acum, RCS & RDS trebuie sa se hotarasca si sa vina cu o oferta completa pentru a cumpara Telekom, altfel clientii vor ajunge in totalitate la alti investitor.

RCS & RDS si orange nu au prea comantat ceea ce se intampla in cazul cumpararii Telekom, nici in cazul aparitiei acestui investitor strain, insa e destul de clar faptul ca lucrurile nu mai sunt la fel de simple ca inainte.