VICTORIA RCS & RDS in fata ANPC dupa BLOCAREA Cresterii Preturilor Serviciilor

RCS & RDS a obtinut o victorie foarte importanta in fata ANPC dupa blocarea cresterii preturilor in Romania, iata ce a decis instanta in favoarea DIGI.

VICTORIA RCS & RDS ANPC BLOCAREA Cresterii Preturilor Serviciilor

RCS & RDS a anuntat la inceputul acestui an decizia de a creste in mod unilateral preturile pentru serviciile din Romania dupa ce OUG 114/2018 a fost adoptata si aducea noi costuri suplimentare pentru activitatea companiei. Cei de la RCS & RDS au anuntat o crestere de preturi ce a intrat in vigoare in luna martie a acestui an, insa pe 30 mai a fost amendata cu suma de 70.000 de LEI pentru aceasta decizie, iar in iunie ea a fost blocata printr-un ordin al ANPC.

RCS & RDS a contestat in instanta amenda primita de la ANPC, iar pe 18 noiembrie a obtinut o prima hotarare care blocheaza ordinul autoritatii prin care este oprita cresterea preturilor pentru serviciile din Romania. Cei de la RCS & RDS nu au obtinut o decizie definitiva aici, ci doar una care poate fi atacata in continuare cu apel, si mai mult ca sigur ca va fi atacata de catre ceu de la ANPC, dar cat succes vor avea in continuare este foarte greu de spus.

RCS & RDS obtine o victorie in fata ANPC pentru cresterea preturilor serviciilor

RCS & RDS a declarat in fata instantei ca ordinul dat de catre ANPC o priveaza de 70.3 milioane de LEI in anul 2019, dar si ca ii afecteaza substantial capacitatea de a participa la licitatia pentru frecventele 5G. RCS & RDS a declarat ca daca litigiul cu ANPC se va intinde pe o durata mai mare de timp, atunci risca sa pierda sute de milioane de LEI din cauza mentinerii serviciilor la aceleasi preturi precum in trecut, desi conditiile de desfasurare a activitatii in Romania s-au schimbat.

“Admite plângerea contravenţională. Anulează procesul-verbal seria ANPC nr. 0765302 din data de 30.05.2019, întocmit de intimată. Cu drept de a formula cerere de apel, care se depune la Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti, în termen de 30 de zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi, 18.11.2019.”

RCS & RDS a afirmat ca a investit 1 miliard de euro in ultimii 10 ani pentru a-si crea si imbunatati infrastructura din Romania, totul fara a creste preturile, insa acum cei de la ANPC considera majorarea ca fiind ilegala. In prima instanta cei de la RCS & RDS au reusit sa demonstreze ca o crestere de preturi este pe deplin justificata, insa e nevoie de o decizie definitiva pentru ca modificarile dorite de catre ei sa poata fi impuse.

RCS & RDS Jar putea obtine si o victorie in apel, iar din acel punct va putea sa le ceara clientilor din Romania preturile mai mari pentru serviciile pe care le furnizeaza, contractele noi avand deja preturile marite de operator.