GRESELILE WhatsApp din Telefoane aduc PROBLEME foarte MARI

WhatsApp are probleme foarte mari din cauza greselilor care au tot fost facute pentru aplicatiile telefoanelor, iata ce se intampla cu platforma de mesagerie.

GRESELILE WhatsApp Telefoane PROBLEME MARI

WhatsApp a facut o serie de greseli foarte importante in aplicatiile pe care le-a lansat pentru telefoanele din intreaga lume, iar acestea ii aduc si probleme foarte mari care ii vor afecta serios capacitatea de a functiona asa cum vrea. In ultimul an WhatsApp a avut numeroase probleme de securitate, cateva dintre ele extrem de grave, atat de serioase incat puteau permite controlarea de la distanta a telefoanelor mobile, iar acest lucru aduce alte mari probleme.

WhatsApp este in centrul unor analize facute de catre guvernele unor tari de pe glob, acestea dorind sa forteze compania americana sa stocheze local datele utilizatorilor, astfel incat ele sa nu mai ajunga in serverele americanilor. Ideea in sine este explorata de multe tari in care WhatsApp are zeci sau sute de milioane de utilizatori, printre acestea fiind si India, iar in momentul de fata se pare ca situatia devine tot mai complicata pentru cei de la Facebook.

GRESELILE WhatsApp din Telefoane aduc PROBLEME foarte MARI

WhatsApp s-a luptat timp de cativa ani de zile impotriva acestor planuri ale diverselor guverne, insa in momentul de fata nu prea mai are argumente pentru a se apara in fata acuzatiilor serioase venite de la autoritati. Nu prea mai exista motive pentru ca WhatsApp sa spuna ca are o platforma sigura si ca datele utilizatorilor nu trebuie sa fie stocate local in servere din India, Brazilia, Europa, etc, si asta poate da nastere unui numar mare de abuzuri.

WhatsApp a incercat pana acum sa-si tina datele utilizatorilor departe de diverse guverne cunoscute pentru faptul ca-si monitorizeaza cetatenii, dar ii va deveni extrem de greu, sau imposibil, sa mai faca acest lucru acum. Vina sta in inginerii sai care au lasat unele gauri de securitate in aplicatia WhatsApp pentru diverse platforme, iar de aici s-ar putea merge mai departe pana la interzicerea totala a criptarii mesajelor daca aplicatiile tot pot fi sparte.

WhatsApp deocamdata n-a comentat in vreun fel situatia, si nici nu prea are ce sa spuna pentru ca atat timp cat nu-si poate securiza datele, nu prea are cum sa se apere in fata atacurilor venite dindiverse parti.