LOVITURA pentru WhatsApp din cauza PROBLEMELOR de pe Telefoane

WhatsApp primeste o lovitura foarte dura din cauza problemelor pe care le-a adus pentru telefoanele mobile, iata cat de serioasa este situatia pentru companie.

LOVITURA WhatsApp PROBLEMELOR Telefoane

WhatsApp va primi lovitura dupa lovitura in perioada urmatoare din cauza problemelor pe care aplicatiile pentru telefoane le-au tot avut in ultimul an, si pana la urma e ceva la care americanii probabil ca au inceput sa se astepte. Vorbim despre faptul ca WhatsApp urmeaza sa aiba securitatea aplicatiilor sale verificata de catre cel putin guvernul indian, care nu mai are incredere ca americanii pot tine in siguranta datele oamenilor care folosesc platforma sa.

WhatsApp are peste 200 de milioane de utilizatori doar in India, adica undeva pe la peste 10% din totalul global, iar guvernul de acolo e ingrijorat ca o cincime din populatie nu beneficiaza de protectia cuvenita cand foloseste platforma. Bine, guvernul india e mai ingrijorat ca nu-i poate spiona pe cetateni asa cum vrea, dar pana sa se intample asta vrea sa faca un audit de securitate pentru WhatsApp si aplicatiile sale, acesta fiind inceputul problemelor.

LOVITURA pentru WhatsApp din cauza PROBLEMELOR de pe Telefoane

WhatsApp va pica cu siguranta in acest audit pentru ca mai mult ca sigur nu va putea demonstra ca ofera nivelul de securitate pe care guvernul il cere, iar de aici i se va impune sa stocheze local datele inregistrate de utilizatori in aplicatie. Cand se va intampla asta, guvernul indian va putea obliga companiile locale, care sunt folosite de WhatsApp, sa-i ofere acces la datele pe care cetatenii le au inregistrate acolo, si de aici vor incepe abuzurile.

WhatsApp ofera acces la date pentru guverne in baza unor mandate judecatoresti, insa stocarea locala a datelor le va permite guvernelor diverselor tari sa obtina acces la date mult mai simplu, fara a cere ceva companiei. Tari precum India, Brazilia, si multe altele din Asia, sau Africa, abia asteapta sa oblige cineva WhatsApp sa-si stocheze datele local, iar mai apoi toti vor face acest lucru, inclusiv in Europa, unde se cere acelasi lucru.

WhatsApp nu prea are ce sa faca, deoarece nu poate duce razboaie pe mai multe fronturi, iar daca India va reusi s-o oblige sa faca exact ce vrea, atunci e de asteptat ca toate tarile sa faca acelasi lucru.