Telefoanele Huawei au fost INTERZISE intr-o Prima Tara Europeana

Telefoanele Huawei INTERZISE Tara Europeana

Telefoanele Huawei au fost interzise intr-o noua tara europeana, ceea ce ridica noi mari semne de intrebare cu privire la viitorul companiei, iar asta la doar o zi dupa ce s-a anuntat ca vanzarile sale din T3 2019 au depasit toate asteptarile. Mai exact, Ministerul Apararii din Spania a luat decizia de a interzice accesul telefoanelor Huawei la serverele sale pentru orice fel de informatii stocate in ele, inclusiv pentru citirea si trimiterea de email-uri.

Spania este prima tara europeana in care telefoanele Huawei au fost interzise pentru asemenea interactiuni cu informatiile confidentiale care sunt stocate de catre armata, sau de catre orice fel de alte servicii de informatii. In SUA a fost luata aceasta decizie de foarte multa vreme, insa iata ca inclusiv in Europa avem parte de prima interzicerea a telefoanelor Huawei din motive de siguranta, guvernul spaniol avand frica furtului de date prin aceste dispozitive.

Telefoanele Huawei au fost INTERZISE intr-o Prima Tara Europeana

Huawei a negat viguros faptul ca telefoanele sale ar avea probleme de securitate si a afirmat ca nu a primit de la Ministerul Apararii din Spania vreo notificare cu privire la interdictia impusa pentru telefoanele sale. Desigur ca nu prea era nevoie de asa ceva de la guvern avand in vedere ca masura se aplica doar pentru angajatii armatei, deci Huawei nu trebuia sa primeasca vreo alerta de la guvern ca telefoanele sale au interdictie in reteaua armatei.

“Ministerul Apărării a emis un ordin de urgență pentru unitățile departamentului, o rezoluție prin care se interzice conectărea la sistemele informatice ale Ministerului de pe dispozitive electronice ale producătorului chinez Huawei.”

Huawei a negat intotdeauna ca produsele sale au probleme de securitate care ii permit guvernului chinez sa acceseze datele care sunt transferate prin ele, insa daca Spania a decis sa interzica telefoanele chinezilor, ceva e la mijloc. Pana in acest moment Huawei a avut parte de vesti destul de bune din Europa, guvernele evitand sa interzica in mod direct produsele companiei pentru retelele 5G, desi diversi operatori de telecomunicatii au anuntat clar asta.

Huawei ar putea avea probleme si in Germania, acolo unde in ciuda suportului Angelei Merkel, cei din partidul sau ar dori ca echipamentele GSM ale chinezilor sa nu fie folosite pentru retelele 5G din tara.