Politia Romana a Pregatit o Noua SCHIMBARE MAJORA pentru Soferi

Politia Romana a pregatit o noua schimbare extrem de importanta pentru soferi, iata ce se va schimba pentru conducatorii auto in urmatoarele cateva saptamani.

Politia Romana SCHIMBARE MAJORA Soferi

Politia Romana a reusit ca in cursul anului 2019 sa obtina o noua schimbare foarte mare pentru legislatia din Romania, una care aduce tara noastra in acelasi rand cu restul lumii, dar care sigur nu va bucura foarte multi soferi. Daca spre exemplu sunteti prinsi cu telefonul in mana la volan, Politia Romana incearca sa va legitimeze, si refuzati, atunci veti fi sanctionat cu o amenda cuprinsa intre 500 si 1500 de LEI, acelasi lucru fiind valabil si daca nu va prezentati la o sectie de politie pentru legitimare.

Politia Romana a reusit sa obtina aceasta prevedere mai aspra pe soferii care refuza sa se legitimeze, ei putand fi dusi oricum cu forta la o sectie de politie, unde separat de amenda pe care trebuiau sa o primeasca, vor primi o alta pentru refuzul de a se legitima. Desigur ca exista diverse praguri pentru amenda, insa cei de la Politia Romana o vor aplica cu siguranta pe cea mai mare daca soferul trebuie dus cu forta pentru a fi legitimat.

Politia Romana a Pregatit o Noua SCHIMBARE MAJORA pentru Soferi

Politia Romana ar putea avea si posibilitatea de a aplica amenzi generale mai mari de la 1 ianuarie 2020 daca Guvernul Romaniei nu va decide sa “inghete” din nou punctul de amenda la valoarea la care este in momentul de fata. Dupa cum prea bine stiti, valoarea punctului de amenda ar trebui crescuta in functie de salariul minim pe economie, deci de la 1 ianuarie 2020, Politia Romana ar trebui sa aplice puncte de amenda cu valoare minima de 208 LEI.

Politia Romana nu prea are control asupra valorii punctului de amenda, insa daca el va creste, vorbim despre o modificare de 50%, deci daca sunteti prinsi cu telefonul la volan, sau pe bicicleta, veti avea de platit mult, mult mai mult decat pana acum. Desigur ca totul depinde foarte mult de planurile pe care le are Guvernul Romaniei, insa daca nimic nu se va schimba, atunciPolitia Romana va aplica amenzi mult mai mari in tara noastra.

Politia Romana a reusit sa obtina si alte modificari legislative care vor intra in vigoare de la 1 ianuarie 2020, asa ca trebuie sa aveti foarte mare grija cand circulati in noul an, in special in Bucuresti, unde intra in vigoare zonele cu interdictii pentru anumite masini.