AMENZI mai MICI de la Politia Romana pentru Romani Multumita USR

Politia Romana va putea aplica amenzi mai mici pentru incalcarea anumitor reguli privind circulatia pe drumurile publice multumita unui amendament al USR.

amenzi mici politia romana usr

Politia Romana urmeaza sa aiba posibilitatea de a aplica amenzi mai mici pentru biciclistii care incalca regulile privind circulatia pe drumurile publice multumita unui amendament al USR la legislatia aflata acum in vigoare. Aceasta reducere a amenzilor se aplica inclusiv pentru tinerea in mana a telefonului mobil atunci cand circuli cu bicicleta, deci Politia Romana nu va fi obligata sa-ti aplice amenzile mari care au fost anuntate acum ai bine de o luna.

Politia Romana este obligata acum sa le aplice biciclistilor amenzi cuprinse intre 870 – 1160 LEI pentru tinerea in mana a telefonului mobil in timpul circulatiei pe drumurile publice, dar si in cazul altor incalcari ale Codului Rutier. Dupa ce va fi promulgata de catre Klaus Iohannis aceasta modificare pentru legislatia Codului Rutier, Politia Romana va putea aplica amenzi din clasa a doua de sanctiuni, adica avand valori cuprinse intre 580 – 725 de LEI.

AMENZI mai MICI de la Politia Romana pentru Romani Multumita USR

Politia Romana nu a specificat pana acum cam cate amenzi a aplicat biciclistilor, nici pentru tinerea telefonului in mana cand circla pe drumurile publice, nici cand nu respecta culoarea rosie a semaforului, etc. Foarte multi biciclisti nu respecta nici semafoarele, nici trecerile de pietoni, absolut nimic, desi vor respect in trafic, dar cei de la USR au reusit sa obtina adoptarea acestui amendament care aduce amenzi mai mici aplicabile de catre Politia Romana.

Politia Romana ar avea o retinere in a le aplica amenzi biciclistilor, conform celor de la USR, acesta fiind unul dintre motivele pentru cererea reducerii valorii amenzilor aplicate acestora, desi realitatea ar putea fi diferita. Indiferent care sunt motivele din cauza carora Politia Romana nu amendeaza prea multi biciclisti, reducerea valorii amenzilor nu-i va face sa-si schimbe din senin modul de lucru, asa ca amendamentul nu va avea vreun efect major.

Politia Romana va putea aplica aceste amenzi mai mici dupa promulgare, dar ar mai putea trece minim o luna pana cand se va intampla acest lucru, deci nimic nu se va schimba imediat.