Android: SURPRIZA Uriasa de la Google, Ce a Anuntat pentru Telefoane

Android are parte de o surpriza foarte mare anuntata de catre compania Google, iata cu ce se poate lauda in plus acum in fata companiei Apple si cat conteaza.

0

android https aplicatii google

Android este cel mai folosit sistem de operare pentru telefoane mobile, iar compania Google a facut astazi un anunt surpriza care ne arata ca lucrurile merg totusi in directia corecta pentru a imbunatati experienta de utilizare a sa. Mai exact, cei de la Google au anuntat ca aplicatiile pentru telefoanele cu sistem de operare Android sunt mult mai sigure decat in trecut multumita unei schimbari importante care a fost impusa pentru ele.

Android are in momentul de fata 80% dintre aplicatiile din Google Play Store “echipate” cu standardul HTTPS pentru diversele conexiuni care sunt facute pentru a transfera date, ceea ce ar trebui sa insemne ca orice comunicatie e facuta in siguranta mai mare. Google a reusit cu Android ceva ce Apple nu a reusit cu iOS, mai exact sa forteze dezvoltatorii sa foloseasca standardul HTTPS in propriile aplicatii, iar aceasta e o realizare foarte importanta.

Android: SURPRIZA Uriasa de la Google, Ce a Anuntat pentru Telefoane

Android este folosit pe miliarde de telefoane mobile din intreaga lume, si daca 80% dintre cele cam 3 milioane de aplicatii din Google Play Store au HTTPS, e clar ca lucrurile merg in directia care trebuie, pentru a le oferi oamenilor siguranta mai mare in folosirea dispozitivelor. In contrast, se pare ca doar o treime dintre aplicatiile pentru sistemul de operare iOS ar avea conexiunile criptate prin HTTPS, situatia aceasta fiind una neasteptata.

Android e mult mai popular la nivel global, deci era nevoie de impunerea unei asemenea schimbari, chiar daca multi dezvoltatori n-au dorit-o, in principal pentru ca asta inseamna ca nu vor putea monitoriza la fel de usor activitatea din aplicatii. Avand in vedere ca Google a reusit sa-i oblige sa faca aceasta schimbare, Android se poate lauda cu faptul ca este mult mai sigur decat iOS din acest punct de vedere, ceea ce nu e ceva chiar de ignorat.

Android este in urma iOS-ului din multe puncte de vedere cand vine vorba despre securitatea telefoanelor si a datelor, insa iata ca in cazul conexiunilor HTTPS din aplicatii, lucrurile stau complet diferit in momentul de fata.