Android: SURPRIZA Uriasa de la Google, Ce a Anuntat pentru Telefoane

Android are parte de o surpriza foarte mare anuntata de catre compania Google, iata cu ce se poate lauda in plus acum in fata companiei Apple si cat conteaza.

android https aplicatii google

Android este cel mai folosit sistem de operare pentru telefoane mobile, iar compania Google a facut astazi un anunt surpriza care ne arata ca lucrurile merg totusi in directia corecta pentru a imbunatati experienta de utilizare a sa. Mai exact, cei de la Google au anuntat ca aplicatiile pentru telefoanele cu sistem de operare Android sunt mult mai sigure decat in trecut multumita unei schimbari importante care a fost impusa pentru ele.

Android are in momentul de fata 80% dintre aplicatiile din Google Play Store “echipate” cu standardul HTTPS pentru diversele conexiuni care sunt facute pentru a transfera date, ceea ce ar trebui sa insemne ca orice comunicatie e facuta in siguranta mai mare. Google a reusit cu Android ceva ce Apple nu a reusit cu iOS, mai exact sa forteze dezvoltatorii sa foloseasca standardul HTTPS in propriile aplicatii, iar aceasta e o realizare foarte importanta.

Android: SURPRIZA Uriasa de la Google, Ce a Anuntat pentru Telefoane

Android este folosit pe miliarde de telefoane mobile din intreaga lume, si daca 80% dintre cele cam 3 milioane de aplicatii din Google Play Store au HTTPS, e clar ca lucrurile merg in directia care trebuie, pentru a le oferi oamenilor siguranta mai mare in folosirea dispozitivelor. In contrast, se pare ca doar o treime dintre aplicatiile pentru sistemul de operare iOS ar avea conexiunile criptate prin HTTPS, situatia aceasta fiind una neasteptata.

Android e mult mai popular la nivel global, deci era nevoie de impunerea unei asemenea schimbari, chiar daca multi dezvoltatori n-au dorit-o, in principal pentru ca asta inseamna ca nu vor putea monitoriza la fel de usor activitatea din aplicatii. Avand in vedere ca Google a reusit sa-i oblige sa faca aceasta schimbare, Android se poate lauda cu faptul ca este mult mai sigur decat iOS din acest punct de vedere, ceea ce nu e ceva chiar de ignorat.

Android este in urma iOS-ului din multe puncte de vedere cand vine vorba despre securitatea telefoanelor si a datelor, insa iata ca in cazul conexiunilor HTTPS din aplicatii, lucrurile stau complet diferit in momentul de fata.