Google CONFIRMA o PROBLEMA COLOSALA in Android pentru Telefoane

Android are o problema foarte serioasa confirmata de catre compania Google pentru telefoanele din intreaga lume, iata cat de periculoasa este aceasta.

Google PROBLEMA COLOSALA Android Telefoane

Android este cel mai folosit sistem de operare pentru telefoane mobile de pe intrega planeta, insa din pacate nu este lipsit de probleme, iar cei de la Google au confirmat unele foarte mari care afecteaza foarte multi utilizatori. Mai exact, cei de la Google au confirmat o problema extrem de mare din cauza careia telfeoanele utilizatorilor pot fi complet blocate printr-un atac de tip DoS, Denial of Service, un patch fiind lansat deja, dar el e distribuit cu greu.

Android a avut la inceput de luna decembrie lansat un patch de securitate care rezolva o serie de probleme intalnite de catre utilizatori in propriile telefoane, insa una dintre ele iese in evidenta din cauza seriozitatii sale. Mai exact, vulnerabilitatea care exista in Android, de la versiunea 8 la 10, poate fi exploatata de la distanta fara ca utilizatorul sa stie ce se intampla, iar telefonul poate fi blocat in totalitate pana cand este repornit de catre victima.

Google CONFIRMA o PROBLEMA COLOSALA in Android pentru Telefoane

Google a avut raportata aceasta problema pentru telefoanele Android si a rezolvat-o imediat ce a aparut, incepand sa distribuie un patch de securitate pentru telefoanele din seria Pixel, insa doar cam atat. Pentru restul telefoanelor Android e necesar ca diversi alti producatori sa inceapa distributia patch-ului singuri, astfel ca restul lumii ramane vulnerabila in fata acestui atac extrem de periculos pentru toate telefoanele.

“In handleRun of TextLine.java, there is a possible application crash due to improper input validation. This could lead to remote denial of service when processing Unicode with no additional execution privileges needed. User interaction is not needed for exploitation.Product: AndroidVersions: Android-8.0 Android-8.1 Android-9 Android-10Android ID: A-140632678.”

Android are o problema atat de serioasa prin aceasta vulnerabilitate incat utilizatorul nici macar nu trebuie sa interactioneze in vreun fel cu telefonul pentru ca exploatarea sa aiba loc, ceea ce o face cu atat mai periculoasa. Din pacate, vorbim despre o problema care pune, cel mai probabil, peste 1 miliard de utilizatori Android in pericol, dar nu e vina Google ca producatorii de telefoane nu lanseaza patch-urile de securitate in timp util pentru oameni.

Android va avea la un moment dat distribuit acest patch de securitate, iar in momentul in care va este afisata actualizarea in telefoane, este recomandabil sa o instalati de indata ce o aveti disponibila.

6 COMENTARII

  1. Mai oaie , vad ca esti tare curajos din spatele tastaturii.
    Aratata-ti muia, sa-ti dau eu tot “tarane” , futu-ti Cristosu’ ma-ti !
    Imbecil ovinizat !!!

  2. tu de unde ai aparut bai-muistule-ordinar-de-tot-jignesti-lumea?? srb2-fututi-gatisorul-ma-tii-de-gunoi-cu-100nick-uri! Pisam-as-pe-tine-de-hoit-ca-iti-rup-capu-ala-de-copil-gaozar-sa-mai-scrii-ineprii-pe-aici!

  3. a-fata-cateaua-aia-de-ma-sa-lui-SRB_numai-copii-retarzi,sclavi-lingai-sifilitici-prin-toata-tara-si-i-a-pus-pe-toti-sa-jigneasca-si-sa-faca-troll-pe-site-ul-asta-de-2-lei-sa-puna-o-paine-pe-masa…Pisane-am-pe-el-si-pe-familia-lui-se-soareci-opariti,-de-paduchi-trepadusi-si-de-carpen-n-cur,agarici-saracuti!muie-si-potop-de-flegme!

  4. Unde tot gasesti problemele astea “colosale” .
    “possible application crash” – nu inseamna ca sigur se va intampla , iar pana la problema colosala e cale lunga.