PREMIERA RCS & RDS, Vodafone, Orange, Telekom Pentru TOATA Romania

RCS & RDS, Vodafone, Orange, Telekom au anuntata in mod oficial o premiera majora pentru toata Romania, iata ce s-a schimbat in 2019 pentru clientii din tara.

RCS & RDS premiera romania

RCS & RDS, Vodafone, Orange, Telekom inregistreaza in 2019 o premiera foarte importanta pentru toata Romania, ceva ce unii stiau de ceva vreme ca se va intampla, insa ceva ce altii vad abia acum ca o mare schimbare. Vorbim despre faptul ca ANCOM a anuntat in mod oficial faptul ca in 2019 s-a ajuns pentru prima oara in situatia in care RCS & RDS, si celelalte companii, au mai multi clienti cu abonamente decat cu cartele preplatite in Romania.

RCS & RDS, si celelalte companii, au reusit ca in 2019 sa-si fidelizeze atat de multi dintre clientii cu cartele incat au depasit bariera de nesiguranta din anii trecuti, iar numarul acestora a devenit mai mare decat era in anii trecuti. Conform celor de la ANCOM, in prima jumatate a anului 2019 RCS & RDS, si restul companiilor, aveau 22.3 milioane de utilizatori activi de servicii de telefonie mobila, in scadere cu 1.6% fata de prima jumatate din 2018.

PREMIERA RCS & RDS, Vodafone, Orange, Telekom Pentru TOATA Romania

RCS & RDS, plus restul mediului telecom, aveau 9.7 milioane de persoane fizice cu abonamente, 3 milioane de persoane juridice, si 9.5 milioane de cartele preplatite, deci exista o discrepanta destul de mare. Ea vine de pe urma faptului ca exista oferte tot mai bune la abonamente pentru clienti, in special la RCS & RDS, care acum a pornit o campanie speciala de portare pentru persoanele juridice, iar asta ii va aduce si mai multi clienti in 2020.

“Premiera în telefonia mobilă este că, pe segmentul persoanelor fizice, numărul cartelelor cu abonament l-a depășit pe cel al cartelelor preplătite. În prima jumătate a acestui an, erau 22,3 milioane de utilizatori activi de telefonie mobilă (-1,6%), dintre care 9,7 milioane erau persoane fizice pe bază de abonament, 3 milioane erau persoane juridice pe bază de abonament și 9,5 milioane (-4,5%) utilizatori pe bază de cartele preplătite active.”

RCS & RDS nu este unul dintre marii operatori de telefonie mobila din Romania, ba din contra, intra in categoria celor mici, avand o cota de piata mai mica de jumatate fata de cea a Orange. Pe de alta parte, RCS & RDS tot fura clienti de la Orange, Vodafone, Telekom prin portare, iar toti vin pe abonamente, si trend-ul in 2019 ne arata ca lumea nu mai vrea cartele.

RCS & RDS, Vodafone, Orange, Telekom reusesc sa schimbe preferintele romanilor, care acum prefera sa foloseasca abonamente in loc de cartele, in mare amajoritate, chiar si fara a lua in calcul persoanele juridice.