iPhone si Samsung: SUA Dezvaluie cat de PERICULOASE sunt RADIATIILE

Telefoanele iPhone si Samsung au avut testat nivelul de radiatii emise in folosirea obisnuita de catre utilizatori, iata care a fost rezultatul final.

iphone samsung radiatii

Telefoanele iPhone si Samsung lansate in ultimii ani de catre cei doi mari producatori de telefoane au fost testate decent de catre americani. Totul s-a facut dupa ce o serie de acuzatii au fost lansate impotriva celor doua companii, unii spunand ca telefoanele iPhone si Samsung emit radiatii la un nivel mai mare decat cel declarat in mod oficial de producatori.

Radiatii ? Care Radiatii ?

Cei de la FCC au testat iPhone 7, iPhone X, iPhone XS, Samsung GALAXY S9, Samsung GALAXY J3, plus diverse modele de telefoane de la Motorola si Vivo, dar n-au gasit ceva in neregula cu ele. Puteti vedea in imaginea de mai jos care au fost rezultatele obtinute pentru testele facute pe telefoanele iPhone si Samsung de catre autoritatile americane, iar ele sunt interesante.

radiatii telefoane iPhone Samsung
Testele privind radiatiile emise de catre telefoanele mobile.

Autoritatile au cumparat telefoane direct de la producatori pentru a face testele, deci n-au folosit unitati primite de la ei pentru verificare, ci modele care sunt vandute acum pentru clienti. In cazul tuturor modelelor de telefoane testate de catre autoritati, inclusiv a celor de la producatori terti, nu s-a depasit limita de radiatii pe care o impun autoritatile pentru telefoane.

“Toate telefoanele celulare testate de către laboratorul FCC, atât probe furnizate de către beneficiari, cât și achiziționate de FCC, au produs valori medii SAR maximă de 1 g sub limita de 1,6 W / kg specificată în regulile FCC. Prin urmare, toate dispozitivele de probă testate respectă populația generală / limitele necontrolate la expunerea la radiații RF FCC pentru SAR-media spațială maximă de 1,6 W / kg, în medie peste 1 gram de țesut, astfel cum este specificat în 47 CFR Sn. 2.1093 (d) (2), iar aceste teste nu au produs dovezi ale încălcării normelor FCC privind nivelurile maxime de expunere la RF.”

Autoritatile dezmint descoperirile presei

Un ziar american numit The Chicago Tribune a facut o serie de teste proprii in vara acestui an si a ajuns la concluzia ca telefoanele iPhone si Samsung emit radiatii ce depasesc nivelurile admise de catre autoritati. Acum autoritatile spun ca acele teste n-au fost facute in conditii normal pentru a verifica o asemenea problema, lucru care a fost afirmat si de catre Apple.

Problema cea mai mare este totusi ca in mintea consumatorilor s-a instalat acum indoiala cu privire la veridicitatea informatiilor care vin atat de la presa, cat si de la producatori. Oamenii se intreaba daca sunt mintiti fie de unii, fie de catre ceilalti, iar nimeni nu stie ce sa mai creada in legatura cu aceasta problema, deci nimic nu mai pare sa fie sigur in momentul de fata.