Guvernul Romaniei face un ANUNT IMPORTANT pentru TOTI Soferii

Guvernul Romaniei a facut un anunt foarte important pentru toti soferii din tara noastra, iata ce mesaj a avut primul-ministru Ludovic Orban pentru noi.

Guvernul Romaniei anunt

Guvernul Romaniei a facut in aceasta seara un anunt foarte important pentru toti soferii din tara noastra, si e ceva ce unii se asteptau sa nu se intample de la bun inceput, dar e bine macar ca situatia s-a corectat intr-un final.

V-am spus zilele trecute ca in urma unei contestari la Curtea Constitutionala a Romaniei, proiectul de buget, care includea si pastrarea valorii punctului de amenda la 145 de LEI, a fost blocat, deci valoarea punctului de amenda a crescut de la 1 ianuarie 2020 la 223 LEI.

Astazi Guvernul Romaniei a anuntat o ordonanta de urgenta pentru a rezolva aceasta problema, astfel ca punctul de amenda va reveni la valoarea de 145 de LEI, cea pe care o tot are de cativa ani incoace multumita guvernelor de pana acum.

Ordonanta de urgenta urmeaza sa fie adoptata astazi, sau cel tarziu maine, iar punctul de amenda nu mai este indexat pentru a fi 10% din valoarea salariului minim brut pe economie, ci are acea valoare stabilita in trecut.

In baza acestei modificari, daca veti tine telefonul in mana la volan, de exemplu, veti plati doar suma de minim 870 de LEI, in loc de putin peste 1300 de LEI, cat este valoarea acum, la un punct de amenda de 223 LEI.

„Mi-am informat colegii și am cerut susținere pentru o situație care ne-a fost creată de adversarii din PSD, ca urmare a atacării la CCR a legii de corectare a OUG 114. Din cauza modului în care a fost gândită OUG 114, a trebuit să includem în legea de corectare o serie de măsuri care le-am considerat necesare pentru construcția de stat și construcția bugetului asigurărilor sociale.”