Guvernul Romaniei: Decizie CRITICA pentru Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom

Guvernul Romaniei ia o decizie critica pentru toti clientii actuali si viitori ai Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom, iata ce se va intampla de la 1 ianuarie.

Guvernul Romaniei decizie

Guvernul Romaniei a anuntat intentia de a lua o decizie critica pentru clientii ce folosesc serviciile Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom in momentul de fata, iar asta va afecta toti romanii, intr-o forma, sau alta. In luna august, Guvernul Romaniei a luat decizia de a interzice achizitia de cartele prepay fara buletin incepand cu data de 1 ianuarie 2020, insa se pare ca masura nu va fi impusa pentru romani si Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom chiar de miercuri.

Guvernul Romaniei are pe ordinea de zi a sedintei de astazi o ordonanta prin care se va amana cu 3 luni de zile intrarea in vigoare a acestei noi masuri care are menirea de a proteja serviciul de urgenta 112. Guvernul Romaniei a vrut in vara sa le impuna celor de la Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom sa adune date de identificare despre cei care cumpara cartele prepay, astfel incat acestia sa poata fi identificati usor daca initiaza apeluri false catre 112, sau comit alte infractiuni.

Guvernul Romaniei: Decizie CRITICA pentru Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom

Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom deja aduna date despre unii dintre clienti cand incheie abonamente, si au baze de date cu foarte multe informatii de identificare despre oameni, chiar daca nu vand cartele prepay pe baza de buletin. Acest lucru se va schimba cu siguranta pentru ca Guvernul Romaniei stie foarte bine ca aceasta solutie e necesara pentru a prinde infractorii care profita de acest vid legislativ si fac ce vor fara a fi prinsi, masura fiind extrem de buna.

Guvernul Romaniei va lua decizi de a amana intrarea in vigoare a acestei prevederi legislative pentru a-i permite Curtii Constitutionale ca pana la 31 martie sa ia o decizie cu privire la o sesizare facuta vis-a-vis de modificare. Daca si Curtea Constitutionala a Romaniei va ajunge la concluzia ca masura este una legala, atunci Guvernul Romaniei le va impune celor de la Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom sa vanda cartele prepay doar pe baza de buletin.

Digi Mobil, Orange, Vodafone, Telekom n-au cum sa opreasca acest lucru, si nici n-ar trebui sa se impotriveasca, deoarece masura luata de catre fostul Guvern al Romaniei este luata pentru a ajuta pe toata lumea.