Parlamentul European vrea sa OBLIGE Apple sa faca o Schimbare MARE pentru iPhone

Parlamentul European vrea sa oblige compania Apple, si alti producatori, sa faca exact ceea ce nu vor de ani de zile, iata cum va fi impus totul.

Parlamentul European apple

Parlamentul European a cam “pus tunurile” pe Apple, si diversi alti producatori de telefoane si tablete, iar acum vrea sa ii oblige sa faca ceva ce unii au tot refuzat ani de-a randul sa le ofere clientilor. Mai exact, Parlamentul European vrea ca telefoanele si tabletele vandute in Spatiul Economic Europeana sa aiba un singur tip de port de incarcare si transfer de date, iar acesta ar putea fi cel USB-C, folosit deja de mai toti producatorii de terminale mobile.

Parlamentul European vrea standardizarea conectorului folosit pentru terminalele mobile astfel incat oamenii sa poata folosi in singur tip de cablu de incarcare, sau transfer de date, cu mai multe modele de terminale. Pana recent Uniunea Europeana le-a recomandat producatorilor de terminale mobile sa adopte un singur standard pentru conectoarele telefoanelor si tabletelor, iar daca unii au ascultat asta, altora nu le-a pasat absolut deloc.

Parlamentul European vrea sa OBLIGE Apple sa faca o Schimbare MARE pentru iPhone

Parlamentul European a avut astazi citita o propunere legislativa prin care producatorilor de telefoane si tablete li se va impune sa foloseasca un singur tip de conector in terminale, ceea ce e cam necesar. Dintre toti marii producatori de terminale mobile, doar Apple ar fi afectata serios de o asemenea decizie luata de catre Parlamentul European, dar chiar si americanii au inceput sa foloseasca USB-C in tablete, deci o vor face si in telefoane.

Parlamentul European va trebui sa se lupte putin cu Apple, care acum un an de zile a spus ca o asemenea lege ar inhiba inovatiile, ar fi negativa pentru mediul inconjurator, si ar afecta in mod inutil consumatorii. Realitatea este ca Apple inhiba inovatiile si le da batai de cap consumatorilor, nu o asemenea schimbare, iar Parlamentul European ar trebui sa ii impuna sa se gandeasca si dincolo de profit, adica sa foloseasca standardul USB-C si in iPhone.

Parlamentul European va vota aceasta propunere legislativa in urmatoarea sesiune parlamentara, deci ramane de vazut cum va arata legea in versiunea finala, si daca Apple va fi obligata sa faca fix ce nu vrea.