Netflix: PROBLEMA URIASA Generata de catre MULTI Abonati

Netflix are o problema uriasa cauzata de catre multi dintre abonatii care folosesc platforma de streaming video la cerere in fiecare zi de oriunde din lume.

Netflix problema

Netflix este fara discutie cea mai mare platforma de streaming video de pe planeta, cu peste 150 de milioane de abonati in intreaga lume, insa din pacate dimensiunea sa aduce si o problema foarte serioasa. Conform unui studiu aparut in cursul zilelor trecute, cei de la Netflix, Amazon, dar si alte servicii de streaming video, au pierdut nu mai putin de 9.1 miliarde de dolari din cauza clientilor care-si impart parolele cu prietenii/rudele, sau din cauza furtului lor.

Netflix a fost recent nominalizata la nu mai putin de 20 de premii Oscar pentru filmele The Irishman si Marriage Story, The Two Popes, American Factory, The Edge of Democracy si I Lost My Body. Nominalizarile la premiile Oscar vin dupa investitii de miliarde de dolari facute de catre Netflix pentru a crea continut original pentru platforma sa, insa desi acesta aduce miliarde de dolari trimestrial, din pacate exista si foarte multi bani pierduti.

Netflix: PROBLEMA URIASA Generata de catre MULTI Abonati

Netflix le permite clientilor sa-si imparta parolele de la conturi cu orice persoane, iar platforma lor ofera oricum posibilitatea de logare de pe multiple dispozitive, insa asta genereaza si pierderi de la cei care nu fac abonamente. Accesul impartit la Netflix, sau alte platforme de streaming video, aduce pierderi mari pentru companii, iar acestea se “vad” in continutul care nu mai este finantat, sau nu este finantat asa cum trebuie pentru a avea calitate buna.

Netflix are in tineri cei mai usor de convins dintre abonati sa-si imparta parolele pentru conturi cu alte persoane, in timp ce abonatii cu varste de peste 35 de ani sunt mai putin susceptibili de a face asa ceva. Problema nu afecteaza doar Netflix, ci toate serviciile de streaming video la cerere, iar pana in 2024 pierderile generate din actiunile de acest gen ar urma sa ajunga la peste 12 miliarde de dolari, deci in crestere cu peste 40% fata de actuala valoare.

Netflix a spus ca deocamdata nu are in plan sa restrictioneze posibilitatea abonatilor de a isi impartasi parola la cont cu alte persoane, insa e posibil ca in viitor sa o faca, si sa aiba metode bune de a impune decizia.