RCS & RDS: PROBLEMA MARE care se ADANCESTE pentru Clienti

RCS & RDS are o problema mare care se adanceste in 2020 pentru clientii din Romania, iar grupul ramane in urma concurentei pentru a o rezolva foarte rapid.

RCS & RDS PROBLEMA

RCS & RDS are o problema foarte mare in momentul de fata, si v-am vorbit de cateva ori despre ea pana in momentul de fata, insa din pacate se pare ca nu prea mai face progrese in ceea ce priveste rezolvarea ei. V-am spus ca RCS & RDS are o foarte mare deficienta pentru reteaua de telefonie mobila in toata tara in ceea ce priveste puterea semnalului in interiorul cladirilor si in multe zone dintre localitati, iar o rezolvare era asteptata prin cumpararea Telekom.

RCS & RDS a cam ramas foarte mult in urma celor de la Orange in ceea ce priveste cumpararea diviziei de servicii mobile a celor de la Telekom, iar acest lucru e vizibil tot mai clar din intalnirile avute de Guvernul Romaniei. Pana acum, Ludovic Orban, primul-ministru al Romaniei, s-a intalnit cu reprezentantii Telekom si orange pentru a discuta despre tranzactia pregatita de companii, insa cei de la RCS & RDS n-au avut vreo discutie de acest gen.

RCS & RDS: PROBLEMA MARE care se ADANCESTE pentru Clienti

RCS & RDS nu vrea sa cumpere divizia mobila a Telekom impreuna cu toti clientii acesteia, iar de aici vine si marea problema pentru ca grupul german nu prea vrea sa o vanda asa cum vrea grupul Digi. Telekom vrea sa vanda toata divizia catre un cumparator, nu sa scape de ea pe bucati pentru ca n-ar avea unde sa ajunga milioanele de clienti care-i folosesc infrastructura, iar cei de la RCS & RDS au nevoie mare doar de aceasta in momentul de fata.

RCS & RDS a ramas cu mult in urma Orange din acest punct de vedere, fara a ajunge la un acord cu Telekom, fara a anunta Guvernul Romaniei in vreun fel cu privire la intentia de a cumpara divizia de servicii mobile a operatorului. Asta inseamna ca o eventuala tranzactie este extrem de departe de realizare, iar cei de la RCS & RDS nu dau de inteles ca se chinuie sa ajunga la o intelegere cu Telekom, diverse zvonuri spunand ca e un partener dificil de negocieri.

RCS & RDS a ales sa faca investitii intr-o retea 2G proprie pentru a-si rezolva problema, insa aceasta solutie e una care va dura foarte mult pentru a fi implementata, iar pana atunci problemele vor ramane.