FBI CRITICAT DUR din cauza RAZBOIULUI Pornit Impotriva Apple

FBI este criticat dur din cauza razboiului inutil pe care il duce acum impotriva companiei Apple, iata de ce este acuzata agentia federala americana.

fbi criticat

FBI are parte de critici foarte dure de la mai toata lumea din cauza modului in care a ales sa porneasca un razboi cu Apple desi in realitate nu avea motive sa faca acest lucru in aceasta situatie. FBI le cere celor de la Apple sa sparga un iPhone 5 si un iPhone 7 detinute de catre un fost soldat care a atacat omorat alti soldati intr-o baza militara din SUA, dar ambele telefoane pot fi sparte de foarte multi ani, iar acum chiar si fara prea mult efort.

FBI i-a implicat si pe procurorul general al SUA, si Donald Trump, ambii cerandu-le celor de la Apple sa ajute agentia federala americana sa obtina acces la datele din telefoanele pe care le detine. FBi vine cu aceasta cerere dupa ce chiar recent a folosit un dispozitiv numit GrayKey pentru a sparge un iPhone 11 Pro Max, unul dintre cele mai noi modele lansate pe piata, deci teoretic n-ar avea nevoie de ajutor pentru a sparge modele mult mai vechi.

FBI CRITICAT DUR din cauza RAZBOIULUI Pornit Impotriva Apple

FBI pare sa fie folosita intr-o miscare politica a presedintelui Donald Trump, care vrea sa forteze nu doar Apple, ci si alte companii americane, sa creeze portite de acces in sistemele lor de operare. Autoritatile vor sa foloseasca aceste portite de acces pentru a accesa datele din telefoane si calculatoare, si sa le decripteze, FBI facand asta in foarte multe anchete, dar procesul e tot mai dificil pe masura ce Apple, Google, Microsoft, isi securizeaza mai bine sistemele de operare.

FBI a cerut de multe ori crearea unei legi care sa oblige marile companii de IT din SUA sa aiba portite de acces in orice fel de software, astfel incat accesul la date sa fie posibil cand este nevoie. Companiile au refuzat intotdeauna sa faca asta spunand ca hackerii pot descoperi acele portite de acces foarte usor si pot compromite sistemele de operare, insa FBI, NSA, Homeland Security, vor totusi acces la datele oamenilor, chiar si cu acest risc.

FBI deocamdata ramane pe pozitie si ii cere in continuare companiei Apple sa sparga acele telfeoane desi ancheta stagneaza si putea face asta de foarte mult timp, dar motivele politice sunt intotdeauna mai importante.