Uniunea Europeana: Anunt IMPORTANT cu Privire la Huawei si 5G

Uniunea Europeana face un anunt foarte important cu privire la Huawei si tehnologia 5G, iata ce a spus comisarul european pentru industrie privind lansarea retelelor 5G.

Uniunea Europeana huawei 5G

Uniunea Europeana este presata serios de catre SUA sa interzica produsele de telecomunicatii 5G ale Huawei pentru crearea retelelor de pe continent, insa pana acum multe dintre tari n-au cedat in fata cererilor lui Trump. China a spus in repetate randuri, la fel ca Huawei, ca daca echipamentele de telecomunicatii ale companiei sunt interzise, lansarea retelelor 5G in tara va fi extrem de mult intarziata, insa Uniunea Europeana vine cu un anunt contrar.

Uniunea Europeana, prin vocea comisarului pentru industrie, Thierry Breton, a afirmat ca nu exista vreun risc pentru intarzierea lansarii retelelor 5G in Europa daca sunt folosite tehnologii locale si nu cele ale Huawei. Anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte care a avut loc la Munich, in Germania existand foarte multe dezbateri aprinse cu privire la interzicerea Huawei, existand si avertizari cu privire la intarzierea lansarii retelelor 5G in tara, dar Uniunea Europeana le dezminte.

Uniunea Europeana: Anunt IMPORTANT cu Privire la Huawei si 5G

Uniunea Europeana ar vrea ca masuri de securitate foarte stricte sa fie impuse pentru lansarea reltelelor 5G in Europa, dar si in alte zone de pe glob, totul pentru a asigura siguranta datelor transmise prin ele. Asta desigur ar presupune limitarea accesului celor de la Huawei de la crearea retelelor 5G cel putin din Uniunea Europeana, lucru care va genera costuri crescute pentru lansarea lor, dar nu neaparat si o intarziere a activarii acestora pentru clienti.

“Thierry Breton, șeful politicii industriale a respins afirmațiile că, bazându-se pe companii europene pentru a construi o rețea 5G, ar întârzia lansarea acesteia, având în vedere o dezbatere din ce în ce mai încordată în Germania cu privire la riscul reprezentat de Huawei-ul Chinei.”

Uniunea Europeana incearca sa sustina interzicerea Huawei dupa ce minsitrul de interne al Germaniei a afirmat ca o asemenea decizie ar amana cu 5 – 10 ani lansarea retelelor 5G, ceea ce desigur ca e complet ireal. Uniunea Europeana vrea sa sustina producatorii locali de echipamente de telecomunicatii in defavoarea Huawei, iar pe continent exista cateva companii extremd e mari care fac produse foarte bune, ce sunt considerate si sigure.

Uniunea Europeana pare sa aiba o politica total contrara cu cea a doua dintre statele importante din cadrul sau, dar cu Marea Britanie va pleca luna aceasta, probabil, Germania va ramane cam singura in a sustine Huawei.