Uniunea Europeana: Decizia FINALA luata cu Privire la Huawei

Uniunea Europeana a luat o decizie finala cu privire la compania Huawei, iata ce masuri pregatesc oficialii pe continent pentru compania chinezeasca.

 

Uniunea Europeana a luat o decizie finala cu privire la compania Huawei, iar totul vine ca o foarte mare surpriza avand in vedere ceea ce s-a intamplat cu doar cateva zile in urma intr-o conferinta de presa. Daca afirmatiile de atunci ale comisarului european pentru industrie sugerau faptul ca Huawei urmeaza sa fie interzisa de catre Uniunea Europeana din cauza riscurilor de securitate, ei bine iata ca asta nu se va intampla, intentiile fiind cu totul altele.

Uniunea Europeana nu va interzice in mod explicit Huawei, sau alti furnizori de echipamente 5G, de la vanzarea de produse catre operatorii de telefonie mobila de pe continent pentru a-si crea retelele 5G. Uniunea Europeana va recomanda totusi o serie de masuri de securitate pe care statele din blocul comunitar ar trebui sa le respecte cand vine vorba despre permiterea unor furnizori de echipamente 5G sa participe la crearea retelelor din diverse tari.

Uniunea Europeana: Decizia FINALA luata cu Privire la Huawei

Uniunea Europeana va dezvalui masurile sale recomandate pentru tarile din blocul comunitar pana la finalul lunii ianuarie, iar asta ar trebui sa opreasca intr-un final toata discutia privind problemele cu echipamentele chinezilor. Luna trecuta tarile din Uniunea Europeana au ajuns la un acord pentru a folosi doar echipamente de la furnizori europeni pentru partitile din retelele 5G care sunt critice pentru siguranta nationala, iar in rest sa-i favorizeze pe acestia in defavoarea Huawei.

“Uniunea Europeană nu va interzice explicit Huawei sau alți furnizori de echipamente 5G atunci când blocul dezvăluie orientări pentru statele membre pentru atenuarea riscurilor de securitate. La sfârșitul lunii ianuarie, UE va dezvălui un set de măsuri recomandate, care sunt „strict naturale și vigilente”, a declarat, luni, la o conferință de presă la Paris, comisarul digital digital Thierry Breton. Nici o companie nu va fi exclusă în mod explicit în recomandările UE.”

Uniunea Europeana nu le poate impune statelor europene ce sa faca in aceasta privinta, insa toate vor o solutie comunia la nivel european pentru ca SUA si China sa nu se razbune individual pe vreuna dintre ele din cauza Huawei. Aceasta situatie ar trebui sa ajunge Germania, unde exista multe controverse privind interzicerea Huawei, insa Uniunea Europeana nu va putea influenta si decizia din Marea Britanie, care urmeaza sa paraseasca blocul comunitar luna aceasta.

Uniunea Europeana a intarziat foarte mult cu luarea aceste decizii, ea fiind asteptata in vara anului trecut, dar a fost “intinsa” pana acum, dar la finalul lunii ar trebui sa stim pozitia oficiala a autoritatilor europene cu privire la Huawei.