Sanatatea Tinerilor este EXTREM de SERIOS Afectata de Jocuri

Sanatatea tinerilor este afectata foarte serios de jocurile in care se pierd in viata de zi cu zi, iata ce pericole exista pentru copiii care se joaca prea mult.

sanatate tineri jocuri

Sanatatea tinerilor este foarte serios afectata de jocuri si de timpul petrecut in fiecare zi jucandu-se, sau cel putin asta spune un studiu realizat recent in SUA, iar rezultatele desigur ca sunt ingrijoratoare. Studiul a fost realizat pe parintii care isi urmaresc in fiecare zi copiii petrecand foarte multe ore in fata televizoarelor, a calculatoarelor, sau a telefoanelor si tabletelor, acest lucru afectandu-le foarte serios sanatatea si elul in care interactioneaza cu oamenii.

Conform parintilor, baietii se joaca de doua ori mai des decat fetele, ceea ce desigur ca e foarte normal, dar desigur ca asta le afecteaza mai mult sanatatea, iar problema e raportata de multi ca una foarte serioasa. Peste jumatate dintre parintii participanti la studiu sustin ca ai lor copii se joaca minim 3 ore in fiecare zi, ceea ce are un impact serios asupra sanatitii fizice si psihice a lor.

Sanatatea Tinerilor este EXTREM de SERIOS Afectata de Jocuri

Copiii care petrec atat de mult timp jucandu-se au afectata nu doar sanatatea fizica si psihica, ci inclusiv felul in care interactioneaza cu persoanele, felul in care dorm noaptea, felul in care invata, sau felul in care isi fac prietenii. Copiii care se joaca foarte mult devin si mai introvertiti, conform celor care au facut acest studiu, iar pe termen lung sanatatea psihica a lor are foarte mult de suferit, dar desigur ca acest lucru era cunoscut si inainte de foarte multa lume.

“În general, părinții chestionați spun că jocurile de noroc sunt adesea în calea altor aspecte din viața adolescenței lor, cum ar fi activitățile și interacțiunile familiale (46%), somnul (44%), temele pentru casă (34%), prietenia cu colegii care nu fac jocuri (33) %) și activități extracurriculare (31%). Deși mulți părinți consideră că jocurile video pot fi bune pentru adolescenți, ei raportează, de asemenea, o serie de impacturi negative ale jocurilor îndelungate.”

Sanatatea psihica e afectata de izolarea in jocuri, insa sanatatea fizica este afectata din cauza faptului ca acei copii nu fac suficient de multa miscare in fiecare zi, la fel cum se intampla si cu cei care lucreaza la birou, de exemplu. Vasta majoritate a parintilor nu prea stiu cum sa gestioneze situatia, astfel ca de multe ori sanatatea fizica si psihica a copiilor este foarte serios afectata pe termen lung, iar problemele sunt greu de rezolvat.

Sanatatea oamenilor este in general afectata de activitati care presupun petrecerea unor perioade lungi de timp intr-un singur loc, si izolarea de lumea reala, deci nu doar jocurile sunt o problema serioasa.