WhatsApp: LOVITURA GREA, ce va fi OBLIGATA Aplicatia sa Faca

WhatsApp are pregatita o lovitura foarte grea, compania din spatele platformei de mesagerie urmand a fi obligata sa faca pentru aplicatie ceva ce ne afecteaza.

WhatsApp sursa

WhatsApp are pregatita o lovitura foarte dura dupa mai bine de un an de zile in care a fost lasata sa actioneze fara vreo logica si fara sa poata rezolva o problema foarte serioasa care a afectat multi oameni. WhatsApp urmeaza sa fie obligata prin lege sa identifice sursa unui mesaj publicat in cadrul platformei de mesagerie, iar India este tara in care problema stirilor false a devenit atat de grava incat se ajunge la masuri drastice pentru a o rezolva.

WhatsApp a incercat sa o rezolve singura, insa n-a reusit, astfel ca autoritatile vor sa introduca luna aceasta o lege prin care companisa fie obligata sa identifice sursa unui mesaj publicat in platforma. Practic, un mesaj care e trimis de catre cineva altcuiva in WhatsApp, fie in privat sau intr-un grup, va trebui sa aiba sursa identificata de catre companie indiferent de cate ori a fost retrimis el de catre diverse alte persoane, si indiferent in ce grupuri a ajuns.

WhatsApp: LOVITURA GREA, ce va fi OBLIGATA Aplicatia sa Faca

WhatsApp este, in forma actuala a legii, obligata sa faca acest lucru doar daca autoritatile ii prezinta un ordin judecatoresc, insa ea ar putea fi modificata pentru a elimina necesitatea unui asemenea document. WhatsApp a avertizat ca o asemenea obligatie nu va putea fi indeplinita decat daca va fi compromisa criptarea mesajelor la trimitere si primire, deci vor incerca fara dubiu sa impiedice intrarea ei in vigoare, daca asta va fi posibil in vreun fel.

“New Delhi se apropie mai mult de recomandarea reglementărilor care ar necesita companiile de social media și furnizorii de aplicații de mesagerie instant pentru a ajuta agențiile de aplicare a legii să identifice utilizatorii care au postat conținut – sau au trimis mesaje – consideră că este discutabil. Executivii WhatsApp au insistat în trecut că vor trebui să compromită criptarea end-to-end a fiecărui utilizator pentru a răspunde unei astfel de cereri – o acțiune pe care sunt dispuși să o combată.”

WhatsApp are peste 400 de milioane de utilizatori in India, deci daca aceasta lege noua va intra in vigoare, ar trebui sa renunte la criptarea totala a mesajelor, care oricum pare un mit, pentru a nu risca sa fie blocata acolo. Autoritatile din India au amenintat in repetate randuri platforma cu blocarea accesului din cauza problemei stirilor false, insa pana acum nimic nu a fost pus in practica, dar lucrurile s-ar putea schimba foarte rapid in rau.

WhatsApp nu are deocamdata o solutie tehnica pentru aceasta problema, dar daca ea va deveni lege, atunci va trebui sa gaseasca una foarte rapid, pentru ca a pierde 400 de milioane de utilizatori nu prea este o optiune.