Londra: Masura FARA PRECEDENT Luata de o Capitala Europeana

Londra a luat o masura fara precedent pentru o capitala europeana, iata ce decizie extrem de importanta a fost anuntata in mod oficial pentru locuitori.

Londra recunoastere faciala

Londra are anuntata o masura fara precedent pentru o capitala europeana, dar stiam ca acest lucru va veni la un moment dat, desi Uniunea Europeana vrea sa interzica acest lucru in tarile din blocul comunitar. Politia metropolitana din Londra a anuntat ca a inceput sa foloseasca un sistem de recunoastere faciala care scaneaza in timp real persoanele care se deplaseaza prin anumite zone din capitala, el fiind testat timp de 3 luni inainte de lansare.

Londra are un foarte vast sistem de camere de supraveghere, cred ca este cel mai mare din oricare dintre orasele Uniunii Europene, iar incepand de acum cu el este folosita si recunoasterea faciala in timp real. Politia metropolitana din Londra a anuntat ca pentru inceput doar zona mall-ului Westfield din Stratford, unde este trafic foarte mare de persoane, dar si zona West End vor fi monitorizate cu acest sistem de recunoastere faciala, si doar timp de 6 ore pe zi.

Londra: Masura FARA PRECEDENT Luata de o Capitala Europeana

Londra are foarte multe colonii de straini, iar pentru cei dintre voi care nu stiu asta, Stratford este unul dintre nodurile de metrou/feroviare importante, pe care il tranziteaza foarte multi muncitori romani, polonezi, bulgari, turci, arabi, etc. Folosirea sistemului de recunoastere faciala in aceasta zona din Londra a fost aprobata pentru ca pe acolo probabil trec zilnic si foarte multi infractori, iar autoritatile au incarcat deja in sistem o lista cu persoane care sunt cautate pentru arestare.

Londra isi va trimite politistii sa legitimeze si sa aresteze orice persoane detectate de sistem ca fiind cautate, politia afirmand ca rata de acuratete este de 70%, greseli aparand doar o data la 1000 de identificari. Desigur ca sistemul a fost primit cu foarte multa opozitie din partea locuitorilor din Londra, si e normal sa fie asa, pentru ca nimanui nu-i place sa fie monitorizat constant, insa acesta a devenit noul normal pentru capitala.

Londra va parasi Uniunea Europeana, deci daca va fi interzisa folosirea recunoasterii faciale in moduri similare in alte tari din blocul european, atunci pentru Marea Britanie regula nu se va aplica.