Politia Romana: Nou SCANDAL la 112 in Urma unui Apel de URGENTA

Politia Romana scandal

Politia Romana este din nou trasa intr-un scandal ce are la baza serviciul de urgenta 112 dupa un apel telefonic prin care un barbat din Teleorman a cerut ajutorul autoritatilor pentru o femeie care parea ca vrea sa se sinucida in trafic in Alexandria.

Politia Romana a avut in dispecer care a raspuns la apelul initiat la 112 de catre barbat, insa politistul i-ar fi spus acestuia ca nu e “treaba” lui sa consilieze femeile cu probleme psihice, aparent incheind apelul cu apelativul “Bai Lache”.

„Am sunat la 112 să le spun că pe strada Cuza Vodă din Alexandria este o femeie care se aruncă în fața mașinilor. Am fost transferat către un domn polițist care m-a întrebat de ce nu am oprit mașina să o conving eu pe doamna aceea cu probleme să părăsească carosabilul. I-am spus că nu e asta treaba mea, ci a Poliției. Apoi a ridicat tonul, mi-a spus că nu e treaba dânsului să consilieze persoane cu probleme psihice. M-am enervat și l-am întrebat cum se numește. A refuzat să răspundă, apoi mi-a spus . Da. Polițistul de la 112 mi-a spus și a închis.”

Politia Romana neaga afirmatiile barbatului, spunand ca in realitate dispecerul sau a fi incheiat apelul spunand “Ok”, iar deocamdata o inregistrare a sa nu a aparut in presa, desi barbatul a mers la autoritati sa ceara o copie, acesta fiind dreptul sau legal.

„Apelul a fost direcționat către Poliția Alexandria, iar domnul Iulian Orbeșteanu a ascultat convorbirea, în urma informațiilor apărute în spațiul public, si spune că apelativul nu a fost folosit. De fapt, polițistul i-a spus cetățeanului . În acest moment, se verifică situația apărută în spațiul public și nu știm ca cetățeanul să fi făcut plângere, dar pe înregistrare nu apare apelativul în cauză.”

Politia Romana din Alexandria da de inteles si ca afirmatiile barbatului conform carora politistul a spus ca “nu e treaba lui” sa consilieze femeile cu probleme psihice nu sunt reale, si nici ca i s-a recomandat sa incerce el sa opreasca femeia din a se sinucide.

Politia Romana si cetateanul in cauza au fiecare cate o versiune pentru cele intamplate, iar acum toata lumea asteapta sa vada ce are de spus si ministrul MAI, Marcel Vela, despre acest incident.