eMAG: TEAPA care a Dus o Tanara din Romania la Inchisoare

eMAG a fost magazinul de la care o tanara a cumparat un telefon cu care i-a tras teapa unei persoane, si a fost condamnata la inchisoare in Romania.

emag teapa tanara inchisoare

eMAG este cel mai mare magazin online din Romania, iar asta inseamna ca este preferat de catre foarte multi romani pentru cumparaturile de pe internet, lucru care uneori poate da nastere si unor infractiuni. eMAG, a fost magazinul de la care o tanara de 26 de ani din Bacau a cumparat cu ceva timp in urma un telefon Samsung GALAXY S6, insa a facut asta folosind o copie a buletinului unei femei din Bacau, care desigur ca nu stia ce se intampla.

eMAG i-a vandut telefonul tinerei fara sa stie despre infractiunea pe care ea o comite, telefonul fiind cumparate in rate de catre ea, dar desigur ca nu a platit vreodata vreuna dintre rate institutiei financiare care i-a acordat creditul. Pentru ca asta nu s-a intamplat, acea institutie financiara i-a trimis femeii al carui buletin a fost folosit pentru achizitie o notificare prin care ii cerea sa achite ratele, altfel risca sa fie executata silit, ceea ce s-a si intamplat.

eMAG: TEAPA care a Dus o Tanara din Romania la Inchisoare

eMAG nu a avut ce sa faca in aceasta situatie, dar fiica femeii pagubite a anuntat politia, si a declarat ca stie cine este autoarea infractiunii, ea oferindu-i acelei persoane o copie a buletinului mamei sale. Copia i-a fost oferita tinerei din Bacau care a cumparat in mod fraudulos telefonul de la eMAG pentru a-i gasi un loc de munca in strainatate femeii pagubite, lucru care desigur ca nu s-a intamplat, dar politia a stiut exact unde sa mearga pentru a trage pe cineva la raspundere.

”Instanţa apreciază că gravitatea infracţiunii de înşelăciune este ilustrată, în primul rând, de obiectul juridic special al acesteia, fiind lezate relaţiile sociale cu privire la patrimoniul persoanelor, drept fundamental care se bucură de o protecţie specială din partea legii. Mai mult, această infracţiune presupune o anumită rafinare infracţională, persoana care comite o astfel de faptă, trebuind să fie înzestrată cu anumite calităţi de convingere a persoanelor pe care vrea să le păgubească, şi cu capacitatea de a crea aparenţa veridicităţii asupra celor susţinute ca fiind reale. Folosirea documentului falsificat de către inculpată a fost de natură să producă consecinţe patrimoniale în dauna numitei M. I., care a fost executată silit pentru creanţa avută de Cetelem IFN SA. Se impune a se menţiona că săvârşirea unei pluralităţi de infracţiuni constituie o cauză de agravare a răspunderii penale. Pedeapsa va fi executată în regim privativ de libertate, în condiţiile în care inculpata nu şi-a exprimat acordul de a presta muncă neremunerată în folosul comunităţii şi s-a sustras de la proces.”

Tanara care a cumparat telefonul in mod fraudulos de la eMAG a fost contactata de pagubita, a recunoscut faptele, si a promis ca va plati suma de 3549 LEI ceruta de pentru telefon de institutia de credit. Ea a recunoscut fapta si in fata politistilor, si urma sa fie trimisa in judecata, probabil cu intelegerea ca va primi o pedeapsa de 1 an si 2 luni de zile, fara executare, cu efectuarea de munca in folosul comunitarii, dar realitatea a fost alta.

Instanta care a judecat cazul a condamnat tanara la o pedeapsa de 5 ani de inchisoare cu executare, aceasta refuzand sa faca munca in folosul comunitatii, si sustragandu-se procesului, deci acum stiti ce se intampla daaca va ganditi sa cumparati telefoane pe numele altora.