Consiliul Concurentei: AMENDA de 460.000 de EURO pentru un Operator Telecom

Consiliul Concurentei amenda netcity

Un operator de telecomunicatii din Romania a fost amendat cu suma de 460.000 de euro de catre autoritati, una foarte mare pentru tara noastra, insa ea vine dupa o analiza indelungata facuta de catre autoritatile romane.

Consiliul Concurentei a aplicat aceasta amenda pentru cei de la Netcity Telecom pentru abuz de pozitie dominanta, compania creand reteaua subterana de cabluri a Bucurestiului, in care toti operatorii ar trebui sa-si mute actualele cabluri.

Amenda a fost aplicata de catre Consiliul Concurentei deoarece in perioada 2010 – 2019 compania Netcity ar fi abuzat de pozitia sa dominanta si a impus conditii inechitabile pentru operatorii telecom din Bucuresti.

Netcity ar fi aplicat conditii de tarifare dependente de gradul de ocupare a unei bucle functionale din cadrul retelei, si obligarea clientilor de a contracta lungimi minime de infrastructura – suport de la compania romaneasca, totul inhiband concurenta.

”Aşa cum am spus şi cu alte ocazii, noi nu contestăm utilitatea proiectului, care are ca scop atât creşterea calităţii serviciilor de transmisii de date, cât şi îmbunătăţirea aspectul vizual al oraşului, dar trebuie respectate regulile din domeniul concurenţei. În cadrul aceleiaşi investigaţii, Consiliul Concurenţei a constatat că, în perioada 26.11.2013 – 26.10.2016, administraţia Municipiului Bucureşti, prin Primarul General şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, nu a făcut demersurile necesare în procesul de reglementare a condiţiilor de acces la infrastructura Netcity.”

Reactia celor de la Netcity pentru amenda primita a venit foarte rapid, si este urmatoarea :

“În ceea ce priveşte investigaţia Consiliului Concurenţei, Netcity îşi reconfirmă şi menţine rolul de a furniza locuitorilor, mediului de afaceri şi operatorilor de telecomunicaţii din Bucureşti o infrastructură modernă, sigură şi accesibilă. Compania a luat notă de informaţiile emise de Consiliului Concurenţei şi aşteaptă redactarea şi publicarea deciziei autorităţii pentru putea stabili, respectând în totalitate cadrul legal, paşii următori.”