Android 11: Noua Functie GROZAVA Adusa pe TOATE Telefoanele

Android 11 are descoperita o noua functie grozava care va fi disponibila pentru toate telefoanele mobile in 2020, iata cat de utila va fi aceasta.

Android 11 Share to Print

Android 11 are inaintea prezentarii oficiale anuntata o noua functie grozava pentru toate telefoanele care vor rula sistemul de operare al celor de la Google, si ea e similara cu ceva ce exista de multa vreme pe iPhone. Se pare ca Google va implementa in Android 11 o functie numita “Share-to-Print”, aceasta urmand a simplifica extrem de mult felul in care putem lista la imprimanta documente si imagini direct din aplicatiile de pe telefoanele noastre.

Android 11 va avea aceasta functie implementata intr-un fel similar cu cel existent in iPhone de ani de zile, adica simpla accesare a meniului pentru partajarea de continut din telefoane va avea si aceasta optiune. In Android 11 va fi implementat un protocop universal de interconectare cu imprimantele pentru a lista orice fel de poze si documente PDF, la fel cum permit si telefoanele iPhone de foarte multa vreme, simplificand foarte mult listarile.

Android 11: Noua Functie GROZAVA Adusa pe TOATE Telefoanele

Android 11 va avea aceasta optiune “Share-to-Print” disponibila doar in momentul in care oamenii vor sa printeze imagini sau PDF-uri, deci documentele in alte formate nu au parte de suport. Desigur ca diverse aplicatii care vor avea incluse API-urile pentru aceasta functie ar trebui sa permita listarea oricarui tip de documente in Android 11, dar mai multe despre asta vom afla abia dupa ce totul va fi prezentat in mod oficial de Google.

“Google a contopit un nou angajament cu Proiectul Open Source pentru Android (AOSP) pentru a permite „share to print” – caracteristică care va oferi dezvoltatorilor posibilitatea de a trimite o intenție către Serviciul de Imprimare pentru a imprima direct imagini sau fișiere PDF fără ca utilizatorul să aibă pentru a alege manual un serviciu de imprimare din meniul partajare. În prezent, nu se pare că această modificare de cod va adăuga un buton de imprimare dedicat în meniul de partajare, deoarece, în forma sa actuală, funcția este doar o modalitate de a ocoli meniul de partajare și de a permite aplicațiilor să trimită direct imagini / PDF-uri la serviciul de imprimare implicit.”

Android 11 va ajuta foarte multa lume sa printeze mult mai usor fisierele de acest gen multumita acestei functii, iar cei de la Google ar trebui sa o prezinte in mod oficial la conferinta pe care o vor organiza in cursul lunii mai. Atunci ar trebui sa fie oferite si o parte dintre detaliile importante privind modul in care Android 11 va avea oferit totul pentru telefoanele mobile, iar printarea va deveni la fel de simpla ca trimitere aunei imagini catre un contact.

Android 11 va fi lansat in cursul lunii august de catre cei de la Google, deci mai este ceva de asteptat pana in momentul in care totul va fi oferit oficial, iar de atunci incepe asteptarea pentru ca diversi producatori sa ofere actualizarea.