Android: Anuntul Google, SCHIMBARE pe Telefoane in Februarie

Android a facut un anunt care anunta o schimbare pentru unele dintre telefoane in luna februarie, iata ce va face compania in urmatoarele saptamani.

Android google rcs

Android a avut anul trecut lansata o functie pe care foarte multa lume o astepta de ceva vreme in telefoane, insa ea a fost oferita oficial in anumite tari, in timp ce in altele a fost activata neoficial prin diverse trucuri. Cei de la Google sunt constienti de ceea ce fac oamenii, si au decis sa dezactiveze posibilitatea de a mai folosi diverse trucuri pentru a activa mesageria RCS pe telefoanele lor in afara regiunilor in care functionalitatea e oferita oficial.

Android are mesageria RCS implementata pentru a le aduce oamenilor unele functii similare cu cele ale iMessage, adica posibilitatea de a trimite poze si video prin aplicatia standard de mesagerie, totul prin internet. Android avea ceruta o functionalitate de acest gen de foarte multa lume, de foarte multa vreme, iar cei de la Google au lucrat din greu pentru a o implementa, insa avand nevoie si de suportul operatorilor, au distribuit-o cu greu in diverse tari.

Android: Anuntul Google, SCHIMBARE pe Telefoane in Februarie

Android a avut lansata aceasta noua functionalitate in mod segmentat in diverse tari de pe glob, a fost distribuita pe masura ce operatorii ofereau suport oficial, insa acolo unde exista suport neoficial, ea a fost activata neoficial. Acum Google a anuntat ca pana la finalul lunii februarie toti cei care au activat in mod neoficial functionalitatea RCS in propriile telefoane, o vor avea dezactivata in mod automat, deci vor ramane fara aceasta tehnologie foarte buna.

“Anul trecut am implementat posibilitatea utilizatorilor de a activa funcțiile de chat într-o serie de regiuni, inclusiv în S.U.A., Marea Britanie, Franța și Mexic. Pe măsură ce ne pregătim să aducem funcții de chat în mai multe regiuni, utilizatorii care au obținut funcții de chat prin soluții de rezolvare neacceptate în care funcțiile de chat nu sunt încă disponibile le vor vedea dezactivate până la sfârșitul lunii februarie. Pentru acești utilizatori, funcțiile de chat vor fi dezactivate pentru toate versiunile aplicației, inclusiv pentru versiunile mai vechi.”

Android are implementat suport RCS de foarte multa vreme, insa operatorii de telefonie mobila au tot refuzat sa implementeze suport pentru tehnologie in propriile retele, dar in 2019 Google i-a convins sa o faca. RCS ar trebui sa devina un standard pentru toate telefoanele mobile pentru a facilita trimiterea de mesaje, poze, video, si nu numai, catre orice model de telefon, nu doar Android, asa cum trimitem mesaje SMS, dar cine stie daca se va intampla asta.

Android este totusi o platforma cu miliarde de clienti in intreaga lume, deci in mod teoretic, daca Google va implementa tehnologia RCS in suficient de multe modele, foarte multa lume va putea comunica mai usor.