Coronavirus: MII de iPhone-uri Folosite in LUPTA cu Virusul

Coronavirus princess

Coronavirus continua sa se raspandeasca intr-un ritm alert in China si zonele apropiate tarii, iar pentru ca tehnologia face mult mai simpla lupta cu virusul, mii de telefoane iPhone sunt folosite pentru a ajuta oamenii aflati in pericol.

Coronavirus a blocat in Japonia nava de croaziera Diamond Princess cu mii de oameni in pericol de a fi infectati de virusul ucigas din China, iar dupa ce numarul imbolnavirilor continua sa creasca, autoritatile au decis sa schimbe strategia de lupta.

Coronavirus tine pasagerii blocati in camerele de pe nava, iar pentru a putea fi monitorizati mai usor de catre autoritatile japoneze, acestia au primit cate un telefon iPhone, 2000 in total, pentru a tine legatura cu doctorii si a programa o verificare medicala.

Coronavirus ar putea avea raspandirea restransa in acest mod deoarece oamenii pot intra mult mai repede in contact cu medicii pentru a le explica simptomele si a ii chema mult mai repede pentru a ii duce intr-un spital daca se descopera ca sunt infectati.

“Ministerul Sănătății, Muncii și Asistenței Japoneze a confirmat cazul coronavirusului la nava de croazieră Diamond Princess, acum izolată la mare. Vom oferi aproximativ 2000 de unități de iPhone operate de Softbank și în fiecare cabină pentru pasageri și camere de echipaj va exista o unitate de telefon per cabină. Accesați aplicația specială a Ministerului Sănătății, Muncii și Asistenței Japoneze pentru a vă întreba prin chat despre medicamente sau orice alte lucruri care vă pot preocupa. Aplicația va rezerva o sesiune de consultare cu un medic.”

Coronavirus a blocat activitatea multor fabrici din China, si ar putea amana lansarea multor produse de la companii importante, dar iata ca tehnologia este pana la urma folosita de catre autoritati pentru a ajuta oamenii care sunt acum in pericol.