ANUNT: Politia Romana face o Noua AVERTIZARE pentru Cetateni

ANUNT Politia Romana retinere

Politia Romana a publicat astazi un nou anunt foarte important pentru cetatenii din Romania, iar asta in conditiile in care de la finalul lunii trecute politistii au puteri sporite in Romania dupa repetate cereri care nu le-au fost ascultate pana recent.

Politia Romana are, printre noile puteri sporite, si unele care le permit sa duca persoanele la sectie in mai multe cazuri decat pana in prezent, iar in unele situatii chiar si incatusate, astfel ca mai jos explica situatiile in care pot face uz de acest echipament.

Politia Romana face uz de catusile din dotare doar in cazurile si impotriva persoanelor care sunt in mod expres prevazute in lege, in restul situatiilor utilizarea lor fiind considerata abuziva, ceea ce le poate aduce politistilor inclusiv dosare penale.

Politia Romana explica foarte clar mai jos toate situatiile in care poate face uz de catusile din dotare, si ar fi bine sa fiti foarte atenti daca aveti obiceiul sa nu prea respectati autoritatea politistilor, pentru ca din 2020 ei isi folosesc mai des chiar si armele din dotare.

Politia Romana avea nevoie de noi legi caresa-i intareasca autoritatea, si sa le simplifice munca de a proteja cetatenii, iar dupa ce acestea i-au fost acordate prin lege de catre excutiv si presedintele Romaniei, acum le explica si mai bine.

O persoană poate fi încătușată dacă:- este violentă și reprezintă un pericol pentru cei din jurul său;- pe timpul…

Publicată de Politia Romana pe Marţi, 18 februarie 2020