Planeta Jupiter: Imagine INCREDIBILA cu un Fenomen foarte RAR

Planeta Jupiter are o imagine incredibila publicata de catre astronomi, ea prezentand un fenomen foarte rar care are in centru uriasa planeta indepartata.

Planeta Jupiter coroana

Planeta Jupiter este una dintre cele mai importante din sistemul nostru solar, fiind si cea mai mare, iar unul dintre observatoarele din America de Sud a reusit sa inregistreze o imagine cu un fenomen rar. Planeta Jupiter are inregistrata in imaginea de mai jos ceea ce astronomii numesc o “coroana”, un fenomen care poate observat foarte rar, si mai rar inregistrat in imagini, astfel ca vorbim despre o poza care cu siguranta nu va fi uitata curand.

Planeta Jupiter are o coroana rara formata in timpul unei observari a spatiului cosmic, si totul multumita unui fenomen optic care se intampla rar, foarte rapid, si este foarte greu de surprins in imagini. Fenomenul optic este rar pentru ca depinde, in situatii de acest gen, foarte mult de conditiile atmosferice din ziua in care este inregistrata imaginea, iar in cazul celei pentru planeta Jupiter, a fost momentul perfect pentru a o surpride in toata splendoarea sa.

Planeta Jupiter: Imagine INCREDIBILA cu un Fenomen foarte RAR

Planeta Jupiter coroana airglow

Planeta Jupiter are o coroana similara cu ceea pe care o vedem in momentul unei eclipse totale de soare, adica atunci cand un obiect, de obicei LUNA, se interpune intre Pamant si steaua care ne incalzeste. Astronomii folosesc denumirea “airglow” pentru fenomenul multumita caruia aceasta coroana poate fi observata pentru planeta Jupiter, iar el este observat in diverse alte cazuri, dar pentru o planeta atat de indepartata el se intampla foarte rar.

Planeta Jupiter nu a avut de foarte multa vreme inregistrata o coroana de acest gen in jurul sau, ceea ce face ca evenimentul de acum sa fie cu atat mai spectaculos, dar si cu atat mai important. Din pacate vedem o coroana foarte mica pentru planeta Jupiter deoarece ea se afla la o distanta atat de mare in raport cu Pamantul, iar spre deosebire de ceea ce vedem in cazul unei eclipse de soare, lucrurile sunt prezentate aici la o cu totul alta scara de astronomi.

Planeta Jupiter este foarte importanta pentru a explica foarte multe dintre secretele universului, si va fi interesant de vazut ce anume vor mai observa astronomii in legatura cu planetele importante din sistemul nostru solar.