Android 11: Google a LANSAT Prima Versiune Beta pentru Telefoane

Android 11 are prima versiune beta lansata de catre compania Google cu mult timp inainte de perioada in care era asteptata, iata schimbarile cele mai mari.

Android 11 beta

Android 11 are in mod surprinzator lansata prima versiune pentru telefoane cu cateva saptamani inainte de perioada in care mai toti dezvoltatorii de aplicatii asteptau acest build de la Google. Desi in anii trecuti primele versiuni beta ale Android ajungeau prin martie, Google a decis ca in 2020 sa schimbe lucrurile, astfel ca prima versiune a Android 11 a fost lansata astazi, pe 19 februarie, si ea poate fi descarcata de dezvoltatori chiar acum.

Android 11 vine cu suport avansat pentru retelele 5G si vitezele de download, imbunatatiri pentru interfetele disponibile pe ecranele pliabile, plus suport imbunatatit pentru autentificarea faciala. Google a implementat in Android 11 si imbunatatiri pentru redarea continutului video prin streaming, suport imbunatatit pentru tehnologia HEIF, iar API-urile pentru retelele neurale ale Google au fost deasemenea actualizate, deci imbunatatiri sunt si acolo.

Android 11: Google a LANSAT Prima Versiune Beta pentru Telefoane

Android 11 ar urma sa afiseze in notificari si mai multe mesaje dintr-o conversatie atunci cand raspundem direct prin una, iar trimiterea de mesaje va fi deasemenea posibila in aceasta situatie. Invatand ceva de la compania Apple, Google a decis sa aduca in Android 11 o noua optiune pentru permisiunile aplicatiilor de a accesa locatia GPS, astfel ca utilizatorii de telefoane vor avea posibilitatea de a oferi acces doar o singura data pentru folosirea aplicatiei.

Android 11 are deasemenea facute foarte multe modificari pentru felul in care aplicatiile acceseaza datele din telefoane, dar si pentru securitate, iar ele vor afecta foarte multe aplicatii disponibile acum. Acesta este si unul dintre motivele din cauza caruia compania Google a decis sa lanseze Android 11 atat de devreme in prima versiune beta, scopul fiind de a testa modificarile cat mai mult inainte de lansarea sistemului de operare in versiune finala, in august.

Android 11 va fi prezentat in mod oficial la inceputul lunii mai de catre compania Google, impreuna cu alte schimbari de interfata, si nu doar atat, iar lansarea in versiune finala va fi oferita in luna august din 2020.