Netflix: RADICALA Hotarare ce lasa Clientii cu MARI Intrebari

Netflix a luat o hotarare radicala care ii lasa pe clienti cu multe semne de intrebare cu privire la ceea ce vor putea vedea in platforma in anii urmatori.

netflix local

Netflix a luat o decizie radicala si foarte controversata in baza careia a mers in ultimii ani, insa abonatii incep sa se intrebe daca pe viitor lucrurile vor fi mai bune, sau mai rele, decat sunt in momentul de fata. In ultimii ani cei de la Netflix au luat decizia de a pune accent mai mare pe crearea de filme si seriale originale decat pe licentierea de continut de la alte platforme, iar asta a dus la scaredea numarului total de titluri care sunt disponibile in toata lumea.

Netflix merge pe aceeasi strategie si in 2020, desi investeste peste 20 de miliarde de dolari in filme si seriale pentru platforma, dar vasta majoritate a banilor merg pe creatii noi, nu pe licentiere. Cei de la Netflix vor sa lanseze in 2020 peste 400 de filme si creatii originale pentru clientii din toata lumea, ceea ce inseamna ca va exista mai mult continut localizat pentru diversele piete regionale in care compania isi desfasoara activitatea in acest moment.

Netflix: RADICALA Hotarare ce lasa Clientii cu MARI Intrebari

Netflix ia deciziile de creare a continutului in functie de regiunile in care castiga si banii cei mai multi, chiar daca Uniunea Europeana o obliga sa aiba si continut localizat pentru tarile care o compun. Netflix nu va investi foarte mult pentru filme in limba romana, slovaca, sau croata, dar va investi mai multi in filme in limbile germana, franceza, spaniola, italiana, care au audiente de miliarde de oameni, in total, deci acopera mai multe piete simultan.

Netflix combina deasemenea in filmele sale originale actori din diverse tari pentru a acea mai multe limbi reprezentate, iar asa incearca sa aduca mai mult continut local pentru cat mai multe tari. In ceea ce priveste licentierea, nu are peste tot optiunea de a face asta, asa ca incearca sa puna accent mai mare pe continut original decat pe a lua continutul altora, Netflix sperand ca strategia aceasta va tine mai multi abonati in platforma decat in mod normal.

Netflix vrea in 2020 sa-si creasca numarul de abonati si sa se apropie cat mai mult de numarul de 200 de milioane, dar pentru a indeplini acest obiectiv va trebui sa aiba i mai mult continut licentiat.