Coronavirus OBLIGA Apple sa Mute Productia in Afara Chinei

Coronavirus apple productie china

Coronavirus obliga compania Apple sa mute productia mai multor modele de produse in afara Chinei pentru a reduce impactul negativ al problemelor pe care le au fabricile pe care se baza pentru a fabrica dispozitivele electronice pe care le vinde.

Coronavirus a fortat compania Apple sa mute in Taiwan productia Apple Watch, iPad, sau AirPods in Taiwan dupa ce partenerii sai din China reincep foarte greu procesul de productie, fiind acum abia la 30% – 40% din capacitatea totala in aceasta perioada a anului.

Coronavirus a obligat Apple sa isi caute parteneri in regiuni geografice apropiate Chinei pentru a putea transporta si foarte usor componentele pe care le au dea partenerii sai chinezi, iar asta nu a fost deloc usor pentru americani.

Coronavirus a fost si motivul din cauza caruia compania Apple a anuntat ca nici nu-si va atinge obiectivele de incasari pentru T1 2020, americanii fiind afectati din cauza faptului ca au avut magazinele inchise mai bine de 2 saptamani, dar si a faptului ca lumea nu prea circula prin public.

“Apple încearcă să-și diversifice geografic lanțul de aprovizionare din cauza răspândirii virusului, ceea ce a afectat grav producția de produse Apple în țara comunistă. Apple intenționează să crească treptat proporția de producție din Taiwan, în timp ce încă încearcă să-și mențină cooperarea cu furnizorii din cealaltă parte a strâmtoarei. Se estimează că cel puțin o treime din liniile de producție din China vor rămâne inactive în primul trimestru al acestui an și ar fi aproape imposibil să revină la nivelul normal de producție înainte de sfârșitul lunii februarie. De asemenea, este îndoielnic dacă producția normală poate fi reluată în primele zece zile ale lunii martie.”

Coronavirus va afecta Apple si companiile chinezesti mai mult decat Samsung, de exemplu, iar din pacate pentru americani situatia aceasta le complica foarte mult planurile pentru cresterea vanzarilor in cursul anului 2020.