Huawei: Romania e PRESATA de SUA sa ii INTERZICA Produsele

Huawei simte presiunea uriasa a SUA inclusiv in Romania, americanii cerand insistent ca produsele companiei sa fie blocate de la folosire in tara noastra.

Huawei presata

Huawei incep sa simta presiunea SUA inclusiv in Romania, americanii profitand de relatia pe care o au cu guvernul din tara noastra pentru a incerca sa interzica echipamentele de telecomunicatii ale chinezilor. V-am spus aseara ca ambasadorul SUA in Romania a numit Huawei o companie distructiva, si a cerut in mod foarte clar interzicerea echipamentelor acestora pentru retelele 5G din Romania, iar asta nu e prima oara cand se face o asemenea cerere.

Huawei are echipamentele folosite in numar mare de catre toti operatorii de telecomunicatii din Romania in momentul de fata, iar niciunul nu e prea dornic sa renunte la vreunul, sau sa nu le foloseasca pentru retelele 5G. Asta ar insemna o crestere substantiala a costurilor de crearea ale retelelor 5G din tara noastra, iar operatorii cu siguranta nu vor creste acoperirea la fel de rapid precum au facut-o in cazul retelelor 4G lansate cu cativa ani in urma.

Huawei: Romania e PRESATA de SUA sa ii INTERZICA Produsele

Huawei a fost si tinta unui memorandul semnat intre SUA si Romania in vara, atunci presedintele Klaus Iohannis angajandu-se sa interzica folosirea echipamentelor 5G ale chinezilor pentru retelele 5G. Cum acest lucru nu s-a intamplat inca, iata ca americanii inca pun presiune foarte mare pe autoritatile din Romania pentru a interzice Huawei, si e foarte posibil ca acest lucru sa se intample undeva in cursul urmatoarelor luni, dar nimic nu e sigur.

Huawei nu poate fi interzisa deocamdata de catre Guvernul Romaniei pentru ca acesta functioneaza in momentul de fata intr-o capacitate limitata, deci nu are atributiile necesare pentru a lua o asemenea decizie. Asta le ofera celor de la Huawei cateva luni pentru a pune presiune inclusiv cu ajutorul guvernului de la Beijing pentru ca echipamentele 5G ale companiei sa nu fie interzise, si ajutorul de acolo va fi extrem de important, el venind in toata Europa pana acum.

Huawei este un foarte important partener pentru operatorii de telecomunicatii din Romania, dar acest lucru se va schimba radical in urmatorii ani din cauza presiunii uriase puse de catre guvernul din SUA.