Telekom: De ce mai sunt Posibile CRESTERI de Preturi in 2020

Telekom inca ar mai putea creste preturile serviciilor pe care le ofera in Romania, grupul de telecomunicatii anuntand ca principalul sau obiectiv e profitul.

Telekom fnanciar

Telekom a inceput anul 2020 cu anuntarea unei cresteri de preturi pentru clientii din Romania, a treia in doar un singur an de zile, si desigur ca foarte multa lume a fost dezamagita sa afle acest lucru. V-am spus luna aceasta ca motivul acestor cresteri de preturi a fost OUG 114/2018, mai multi operatori procedand la fel, dar in cazul Telekom lucrurile ar putea continua si in 2020, grupul fiind hotarat sa faca profit cu orice pret, chiar si cu alungarea clientilor.

Telekom a spus ca in cazul in care Guvernul Romaniei nu mai introduce taxe pe care nu le anticipa, atunci n-ar trebui sa mai creasca preturile pentru serviciile sale, dar daca asta se va intampla, atunci vor creste preturile. Toata piata telecom a reactionat in 2019 dupa adoptarea OUG 114/2018, insa Orange a fost singura companie care a scapat fara plangeri prea mari, iar asta pentru ca, spre deosebire de Telekom, si altii, a schimbat oferta de abonamente, in loc sa creasca preturile.

Telekom: De ce mai sunt Posibile CRESTERI de Preturi in 2020

Telekom a facut cresteri succesive de preturi, ceea ce a suparat foarte multi clienti, dar cu toate acestea, doar cateva sute de mii au disparut din cifrele oficiale de clienti ai companiei in anul 2018. Telekom cauta deasemenea si segmentele in care exista pierderi pentru servicii, si vrea sa rezolve cat mai rapid aceasta problema, unele cresteri de preturi fiind posibile pentru ca operatorul sa nu mai piarda bani cu serviciile pe care le ofera pentru clientii sai.

Telekom vrea sa faca profit cat mai mare in Romania, acesta fiind scopul principal al operatorului de telecomunicatii, iar asta chiar daca va trebui sa mai creasca preturile pentru serviciile pe care le ofera. Nimeni nu stie acum public in ce segmente ar mai inregistra Telekom pierderi, insa pentru moment operatorul nu anticipeaza posibile cresteri de preturi daca Guvernul va “sta cuminte”, iar segmente cu pierderi mari nu vor fi gasite in diviziile sale.

Telekom a avut parte de un an destul de agitat, iar asta in timp ce a reusit sa ajunga la un acord cu Orange pentru a-si vinde divizia de servicii fixe, dar aceasta vanzare ramane deocamdata “suspendata” de problemele politice din Romania.