Fuchsia: Decizia luata de Google pentru Inlocuitorul Android

Fuchsia are extinsa testarea de catre compania Google, inlocuitorul pentru Android intr-o intr-o noua faza de dezvoltare inainte de lansarea oficiala.

Fuchsia testare

Fuchsia este vazut de catre foarte multa lume ca fiind inlocuitorul Android, chiar daca pana acum Google nu a reunoscut in vreun fel planul sau de a ii oferi lumii un sistem de operare mai versatil si mai bun decat cel de acum. Stim totusi ca Fuchsia este in proces de dezvoltare de ceva vreme, Google dorind sa ofere un sistem de operare care are cat mai multe dintre functiile Android si Chrome OS, altfel nu va putea renunta la cele folosite acum.

Fuchsia a ajuns in momentul de fata in faza de testare cu angajatii din cadrul intregii companii Google, sau cel putin asta spun acestia intr-un forum de discutii unde vorbesc despre diverse schimbari pentru codul sistemelor de operare. Fuchsia a intrat intr-o faza de testare cunoscuta cu denumirea “dogfood”, iar in limbajul Google, asta inseamna ca angajatii din toata compania au posibilitatea de a testa sistemul de operare pe dispozitive proprii.

Fuchsia: Google extinde iar testarea Inlocuitorului Android

fuchsia testare extinsa

Fuchsia urmeaza sa fie instalat de mai multi angajati Google in perioada urmatoare, iar acestia vor primi in mod constant diverse actualizari in baza problemelor descoperite. Avand in vedere ca Fuchsia este un sistem de operare gandit pentru a functiona pe telefoane, tablete, laptop-uri, si chiar gadget-uri IoT, ar trebui sa avem in curand o imagine mult mai clara cu privire la marile schimbari pe care trebuie sa le aduca in raport cu Android, sau Chrome OS.

Fuchsia este vazut de multi ca inlocuitorul Android, dupa cum v-am mai spus, dar problema este ca e foarte departe de a fi pregatit pentru lansare, si Google stie foarte bine acest lucru. Fuchsia va mai avea nevoie de cativa ani buni doar pentru a ajunge din urma Android pe partea de functionalitate, deci ceea ce vedem acum este doar o faza incipienta a procesului de dezvoltare, asa ca mai trebuie rabdare pana cand va fi lansat.

Fuchsia ar putea fi lansat in 6 – 7 ani, sau chiar mai devreme, totul in functie de ce fel de resurse va fi Google dispusa sa “arunce” in acest proiect foarte important pentru ea.