WhatsApp: Comisia Europeana Renunta la ea, ce poti face tu

WhatsApp a fost interzisa de catre Comisia Europeana, dar daca ea nu le permite oamenilor sai sa o foloseasca, tu ce poti face in propriul telefon acum ?

WhatsApp siguranta

WhatsApp a fost in centrul atentiei multor oameni in perioada recenta dupa ce a fost anuntat ca de la Comisia Europeana a venit un ordin pentru a se renunta la aplicatia de mesagerie, insa doar pentru angajatii sai. Cei care se ocupa de securitatea infrastructurii IT la Comisia Europeana, si au grija ca documentele importante sa nu ajunga pe unde nu trebuie, au decis ca WhatsApp nu este o aplicatie de comunicare sigura, Signal fiind recomandarea lor.

WhatsApp trebuie eliminata de catre angajatii de la Comisia Europeana cand vine vorba despre orice fel de comunicari in interes de serviciu, in special daca sunt transmise si documente importante. Interesant este ca doar angajatilor nu prea importanti le e recomandata Signal in locul WhatsApp, Comisia Europeana pregatind o aplicatie speciala pentru diplomati, una mult ma sigura.

WhatsApp: Comisia Europeana Renunta la ea, ce poti face tu

WhatsApp nu este o aplicatie sigura, nici pe departe, dar acest lucru nu mai este o surpriza pentru cineva, problemele foarte mari ale platformei, in materie de securitate, fiind indelung discutate de multa lume. Pentru un om obisnuit problemele pe care WhatsApp le are nu au legatura cu Comisia Europeana, sau Jeff Bezos, al carui telefon a fost spart de un print saudit, care a furat date din el pentru a-l santaja pe seful Amazon, care detine si trustul media The Washington Post.

WhatsApp nu e o amenintare pentru un utilizator de rand care nu are nimic important in telefon, adica peste 99% dintre cei care folosesc aplicatia la nivel global, fie ca la ea renunta Comisia Europeana, sau Pentagonul. Realitatea este ca WhatsApp are brese de securitate pentru ca FBI, CIA, NSA, GCHQ, si alte servicii de informatii au nevoie de acces la ceea ce se transmite prin ele, in principal pentru a gasi rapind infrasctori si teroristi, mai putin pentru a spiona oameni obisnuiti.

WhatsApp nu-ti va proteja vreodata datele, indiferent cat patrunjel mananca Mark Zuckerberg, asa ca daca nu te intereseaza, nu fa nimic, iar daca vrei sa ai datele in siguranta, instaleaza Signal.