Android 11: Schimbare Neasteptat de Buna pentru Telefoane

Android 11 are parte de o schimbare neasteptat de buna pentru toate telefoanele in care urmeaza sa fie instalat, iata ce a facut Google pentru utilizatori.

Android 11 biometric

Android 11 a fost gandit pentru a rezolva foarte multe probleme care au fost raportate pana acum pentru versiunile anterioare, dar si pentru a aduce multe alte imbunatatiri in toate telefoanele. Una dintre aceste imbunatatiri are legatura cu modul in care telefoanele cu Android 11 vor avea implementat suportul pentru sistemele de securitate biometrica, iar dezvoltatorii vor putea alege care dintre acestea pot fi folosite pentru aplicatiile pe care le lanseaza.

Android 11 le va simplifica munca dezvoltatorilor care vor sa le permita in viitor utilizatorilor sa foloseasca orice fel de sistem de securitate biometrica pentru a accesa date din aplicatiile lor, sau doar anumite sisteme. Practic, un dezvoltator poate sa impiedice utilizatorii cu Android 11 sa foloseasca in aplicatia sa doar sistemul de recunoastere faciala, nesigur, din telefoane, si sa oblige doar folosirea celor pentru citirea amprentei, sau recunoastere faciala cu camere 3D si scanner laser.

Android 11: Schimbare Neasteptat de Buna pentru Telefoane

Android 11 are aceasta modificare extrem de importanta implementata pe toate telefoanele printr-o schimbare pentru API-urile care sunt oferite pentru sistemele de securitate biometrica. Sistemul gandit acum de catre cei de la Google elimina necesitatea dezvoltatorilor de a gandi singuri cum sa impiedice folosirea unor sisteme biometrice nesigure, astfel ca Android 11 poate avea aplicatiile securizate intr-un mod mult mai simplu pentru toata lumea din 2020.

Android 11 are in general implementate foarte multe schimbari pe partea de securitate, asa cum descrie compania Google in pagina in care listeaza toate schimbarile de care dezvoltatorii se vor putea folosi in aplicatii. Google face toate aceste schimbari pentru Android 11 deoarece pana acum producatorii de telefoane faceau tot ce le trecea prin cap, iar dezvoltatorii nu prea stiau cum a “impace” ficare peticeala facuta de dezvoltatori, desigur impotriva recomandarilor Google.

Android 11 ar trebui acum sa unifice strategia privind securitatea biometrica de catre se bucura aplicatiile utilizatorilor, si in final aceasta este o veste foarte buna pentru toti cei care utilizeaza acest sistem de operare.