Coronavirus: NOU CAZ in Romania Anuntat de Ministerul Sanatatii

Coronavirus romania caz 5

UPDATE: Ministrul MAI, Marcel Vela a anuntat faptul ca al saselea caz de infectare cu Coronavirus a fost confirmat la Suceava in cazul unei persoane in varsta de 71 de ani.

Barbatul din Suceava a calatorit in Romania din regiunea Lombardia intr-un autocar, nu a avut simptome la intrarea in tara, iar dupa internarea la spitalul de boli infectioase din orase, va fi transportat la iasi.

Coronavirus a infectat o noua persoana din Romania, din pacate, Ministerul Sanatatii anuntand ca inca o persoana din Timisoara a fost detectata pozitiv cu virusul din China, ea intrand in contact cu barbatul care ieri a fost confirmat ca fiind purtator al aceluiasi virus.

Coronavirus a avut ieri al patrulea caz anuntat in Romania, acesta fiind un barbat care a stat intr-un avion care l-a adus din Italia impreuna cu femeia confirmata ca fiind al treilea caz din Romania, ei stand unul langa celalalt pe scaune in aeronava.

Coronavirus l-a infectat initial pe barbatul de ieri in zborul din Italia, si dupa ce a revenit in tara, inainte de a fi izolat la domiciliu, sau dupa, nu se stie clar, el s-a intalnit cu 6 persoane pana sa fie confirmat ca fiind pozitiv, iar cazul confirmat astazi este un nepot al sau, care are vasta de 16 ani.

Coronavirus se manifesta si la acest pacient infectat in acelasi mod precum la unchiul sau, adica nu exista simptome, ci doar confirmarea faptului ca e infectat in urma unei analize realizate in laborator de catre autoritati, deci ar putea face o forma usoara a bolii.

Coronavirus are deci al cincilea caz confirmat in Romania, iar de aceasta data vorbim despre o infectare facuta pe teritoriul tarii de la o persoana infectata in timp ce se afla in tranzit spre tara, si este primul caz de acest gen, din pacate, dar e de asteptat sa apara si altele.

“Este vorba despre unul dintre contacții bărbatului de 47 de ani, din Timișoara, care a fost depistat pozitiv în cursul zilei de ieri. Mai precis, este nepotul acestuia în vârstă de 16 ani. Conform primelor informații din partea DSP Timiș, tânărul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. De asemenea, rezultatele de astăzi ale probelor luate de la bărbatul de 47 de ani sunt negative și urmează conform procedurii un nou test la distanță de 24 de ore față de ultimul realizat.”