Google: Anunt Extrem de IMPORTANT pentru Telefoanele Android

Google a facut un anunt extrem de important pentru telefoanele cu sistem de operare Android, iata ce problema a descoperit compania americana in ele.

Google mediatek

Google a facut un anunt extrem de important pentru toate telefoanele cu sistem de operare Android, iar asta in conditiile in care compania americana a descoperit o problema extrem de mare ci unele modele. Mai exact, cei de la Google au descoperit ca toate telefoanele Android care au la baza chip-uri MediaTek, cu procesor si nu numai, au o problema de securitate extrem de serioasa care permite compromiterea lor, si desigur ca a rezolvat-o deja.

Google a anuntat problema prin intermediul patch-ului de securitate pentru Android pe care l-a lansat pentru luna martie, iar din pacate vorbim despre o problema care afecteaza multe telefoane, cel putin din China. Conform informatiilor pe care cei de la Google le-au publicat, cam toate telefoanele, tabletele, si orice fel de dispozitive, cu Android care au un chip MediaTek de 64 biti au o vulnerabilitate care permite rootarea prin firmware-ul procesorului.

Google: Anunt Extrem de IMPORTANT pentru Telefoanele Android

Google a avut nevoie de cateva luni pentru a rezolva aceasta problema de securitate, iar asta si pentru ca astepta, cel mai probabil, ca producatorii de dispozitive sa rezolve singuri problemele inainte de a o impune in Android. Problema cea mai mare este ca desi Google a rezolvat problema in Android, din pacate e nevoie ca producatorii de dispozitive sa il ofere pentru produsele lor, iar cum vorbim aici de China, asta are sanse mici de a se intampla.

Google a rezolvat aceasta vulnerabilitate pentru ca ea le permite hackerilor sa instaleze orice aplicatii de la distanta, sa isi ia privilegii de administrator, si sa faca orice face detinatorul telefonului, ba chiar mai mult. MediaTek a rezolvat problema din mai 2019, insa se pare ca producatorii de telefoane nu s-au chinuit sa aplice patch-urile, din motive evidente pentru China, astfel ca Google a intervenit, insa chiar si asa, asta nu garanteaza ca multi producatori vor face ce trebuie.

Google se chinuie sa convinga producatorii de telefoane sa ofere actualizari cat mai rapid pentru Android, din pacate acesti refuza, dar partea buna este ca vasta majoritate a terminalelor afectate sunt in Asia.