Calea Lactee: Imaginea care ne arata cat de IMPRESIONANTA este Galaxia

Calea Lactee este prezentata astazi intr-o imagine care ne arata cat de impresionanta este galaxia din care facem parte impreuna cu milioane de stele.

Calea Lactee impresionanta

Calea Lactee are parte de o noua imagine publicata astazi, iar ea ne arata din nou, daca mai era nevoie, cat de impresionanta este galaxia din care facem parte, ea fiind casa pentru extrem de multe planete si stele. Imaginea a fost facuta de catre un fotograf britanic, care a indurat frigul catorva nopti din Marea Britanie pentru a putea surprinde Calea Lactee, iar multumita ei putem vedea din nou cat de mici suntem in acest univers extrem de mare.

Calea Lactee a fost surprinsa de catre acest fotograf dupa inregistrarea a 100 de imagini in diverse ore ale noptii pentru a putea surprinde cat mai clar exact ceea ce poate vedea orice astronom cand se uita pe cer. Cele 100 de poze au fost puse una peste cealalta pentru a ni se prezenta cea mai clara imagine posibila cu galaxia Calea Lactee, ceve ce se face in mod obisnuit in asemenea situatii.

Calea Lactee: Imaginea care ne arata cat de IMPRESIONANTA este Galaxia

Calea Lactee impresionanta
Imagine noua in care este surprinsa Calea lactee de catre fotograful Andrew Fusek-Peters.

Calea Lactee a fost surprinsa in timp ce fotograful incerca sa inregistreze felul in care se misca stelele in jurul Stelei Nordului, Polaris, iar asa vedem din nou cat de multe corpuri ceresti se ascund in galaxia noastra. Fiecare punct de lumina este o planeta, sau o stea, iar cum Calea Lactee are milioane peste milioane de asemenea corpuri cosmice, va puteti imagina singuri de ce poza surprinde foarte clar cat inca nu a explorat omenirea din universul vast.

Calea Lactee are in centru si o gaura neagra, care desigur ca nu este vizibila cu ochiul liber, ci doar cu ajutorul unor lentine speciale, dar ceea ce exista in galaxie este datorat intr-o buna masura si ei. Anul acesta ar trebui sa vedem si un prim clip video cu gaura neagra din Calea Lactee, iar desi cercetatorii ni l-au promis de ceva vreme, deocamdata n-au prea reusit sa-l finalizeze pentru a-l putea distribui, astfel incat toata lumea sa il poata vedea.

Calea Lactee este in mod constant monitorizata pentru a se incerca deslusirea cat mai multor secrete pe care le ascunde, dar cercetatorii fac totul cu desgul de mare dificultate.